4 Δήμαρχοι μιλούν στο ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ για τους πρώτους στόχους της νέας χρονιάς

0

Το σημερινό φύλλο της Εφημερίδας ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, το πρώτο του νέου έτους δημοσιεύει τις σκέψεις, τους στόχους και τις προτεραιότητες των Δημάρχων, σε τέσσερις Δήμους κυκλοφορίας της. Σε λίγες αλλά περιεκτικές γραμμές οι Δήμαρχοι, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την εγκάρδια ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα να μας μιλήσουν, μας αποκαλύπτουν τα άμεσα σχέδιά τους για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, τον προγραμματισμό που έχουν θέσει και το όραμά τους για τους Δήμους που διοικούν. Οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου κος Θ. Αμπατζόγλου, Λυκόβρυσης-Πεύκης κος Τ. Μαυρίδης, , Κηφισιάς κος Γ. Θωμάκος και Διονύσου κος Γ. Καλαφατέλης απαντούν στο ερώτημα «ποιοι είναι οι πρώτοι στόχοι σας για τη νέα χρονιά;».

Μετά από μια δύσκολη χρονιά, απαιτητική, με πολλές αντιξοότητες εξαιτίας της τεράστιας υγειονομικής κρίσης, της κλιματικής αλλαγής αλλά και της περικοπής πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, οι Δήμαρχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες προκλήσεις και κλήθηκαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προς όφελος των πολιτών. Στο μέσο της θητείας τους, καθώς έχει ήδη περάσει η πρώτη διετία από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, θεωρούμε πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις σκέψεις και το σχεδιασμό τους για το ξεκίνημα του 2022, που όπως φαίνεται για άλλη μια φορά θα κληθούν να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Ο δραστήριος Δήμαρχος Αμαρουσίου διανύει την πρώτη του θητεία στον Δήμο, ωστόσο έχει τεράστια εμπειρία σε θέσεις ευθύνης της Δημόσιας Διοίκησης, ως Διοικητής ΟΑΕΔ και Διοικητής στο ΙΚΑ με αξιοσημείωτες επιτυχίες. Είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής Αθήνας και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Αθήνας.

 • Θεόδωρος Αμπατζόγλου «Το 2022 θα είναι ένα σημαντικός χρόνος για το Μαρούσι».

Τα προηγούμενα δύο χρόνια έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στην πόλη μας που μας επιτρέπουν σήμερα να εκτελέσουμε το Τεχνικό μας Πρόγραμμα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κυρίως στον τομέα των υποδομών.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να ξεχνούμε πως:

 • Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά μας διαγράφοντας 38 εκατομμύρια ευρώ από δάνεια του Δήμου διευθετώντας τις υπόλοιπες οφειλές με ευνοϊκούς όρους.
 • Προασπίσαμε τη Δημόσια Υγεία και προστατέψαμε με μία ισχυρή ομπρέλα εθελοντισμού και αλληλεγγύης τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Βρεθήκαμε στο πλευρό όλων των Συλλόγων και Φορέων της πόλης με συνεχείς διαβουλεύσεις αλλά κυρίως με πράξεις ουσίας.
 • Εφαρμόσαμε το θεσμό της δίχρονης προσχολικής αγωγής και αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά όλες τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.
 • Ξεκινήσαμε εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε πολλές γειτονιές της πόλης.
 • Προμηθευτήκαμε 3 νέα λεωφορεία για τη Δημοτική μας Συγκοινωνία και  17 νέα οχήματα & 6 Μηχανήματα έργου  (πλυντήριο κάδων, καλαθοφόρο, σάρωθρα, βυτιοφόρο, απορριμματοφόρα, φορτηγά, ημιφορτηγά, επιβατικά κ.α).
 • Ολοκληρώσαμε σημαντικά έργα όπως ανακαινίσεις / αναπλάσεις πλατειών, παιδικών χαρών, αθλητικών χώρων και μουσείων. Ξεκινήσαμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου και αναβαθμίσαμε την κρίσιμη υπηρεσία «Γραμμή Δημότη 15321».
 • Ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Δώσαμε ένα νέο χρώμα στις αθλητικές & πολιτιστικές δράσεις & εκδηλώσεις με κύριο μέλημα την ποιοτική προβολή της Μαρουσιώτικης δημιουργίας.
 • Αγκαλιάσαμε τη Μαρουσιώτικη οικογένεια με πληθώρα υπηρεσιών και δράσεων κοινωνικών, αθλητικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών.
 • Επιταχύναμε τις διαδικασίες για την ένταξη στο σχέδιο πόλης περιοχών που επί δεκαετίες βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας.
 • Αναβαθμίσαμε ουσιαστικά το επίπεδο καθαριότητας και στις 17 πολεοδομικές ενότητες της πόλης μας.

Για το 2022 προγραμματίζουμε:

1      Ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κολυμβητήριου.

2      Έργα ομβρίων στην περιοχή «Nέο Tέρμα».

3      Έργο όμβριων στο κέντρο του Αμαρουσίου ( 28ης Οκτωβρίου).

4      Πυροπροστασία σχολικών μονάδων.

5      Πλήρη ανακαίνιση της Βίλλας Λουμίδη.

6      Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.

7      Ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων.

8      Έργα ασφαλτοστρώσεων και επισκευών οδοστρωμάτων.

9      Επισκευές –αποκαταστάσεις και επεκτάσεις υφιστάμενων αγωγών ακαθάρτων και ομβρίων.

10    Επισκευές & βελτιώσεις σχολικών κτιρίων.

11    Έργα διανοίξεων οδών & πεζοδρόμων.

12    Έργα στο κοιμητήριο Αμαρουσίου.

13    Αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής «Πολύδροσο».

14    Ανάπλαση Αμαλιείου – Δημιουργία μεγάλης πρότυπης παιδικής χαράς.

15    Κατασκευή τύπου «μπαλονιού» για το Ζεκάκειο γήπεδο και πρόβλεψη για 2-3 αντίστοιχες κατασκευές σε άλλα γήπεδα της πόλης.

16    Ανακατασκευή γηπέδου Αρίωνος στη Ν. Λέσβο.

17  Συνέχιση προγράμματος ανακατασκευής Παιδικών Χαρών.

18 Οριστικοποίηση χώρου για το Δημοτικό Θέατρο Αμαρουσίου.

 

Ταυτόχρονα με την εκτέλεση των ανωτέρω θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε πόρους από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία (Αντώνης Τρίτσης, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης κ.α.) όπως κάναμε τα προηγούμενα δύο χρόνια πετυχαίνοντας χρηματοδοτήσεις ύψους 4,8 εκατ. Ευρώ.

Το 2022, έτος κομβικό για την πόλη μας τόσο στο επίπεδο των υπηρεσιών όσο και των υποδομών. Το Μαρούσι αλλάζει και αυτό είναι αντιληπτό από όλους. Θέλουμε ο Πολίτης του Αμαρουσίου να νιώθει ασφαλής και να είναι αυτός ο Πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Το καταφέρνουμε, όλοι μαζί, με σχέδιο, πίστη και αφοσίωση στους στόχους μας και τις δεσμεύσεις απέναντι στο σύνολο της Μαρουσιώτικης κοινωνίας.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ ΤΑΣΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Στη δεύτερη θητεία του στο τιμόνι του Δήμου, ο κος Τ. Μαυρίδης σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εκλέχτηκε πρώτη φορά Δήμαρχος το 2014 ενώ τον Οκτώβριο του 2019 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής Π.Ε.Δ.Α. θέση που κατέχει έως και σήμερα. Από το 1994 εκλεγόταν συνεχώς δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα 1ος σε ψήφους.

 

 • Τάσος Μαυρίδης: Ο στόχος είναι να είμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι

Στον σχεδιασμό μας για τη χρονιά που ξεκίνησε, προέχει να κάνουμε από πλευράς μας ως Δήμος, όσα μας αναλογούν για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και παράλληλα να προχωρήσουμε σε σημαντικά βήματα για το σήμερα, δηλαδή την καθημερινότητα του πολίτη και για το αύριο, δηλαδή για τη νέα γενιά των συμπολιτών μας.

Ας ξεκινήσουμε από την πανδημία, όπου έχουμε εντείνει τις προσπάθειες μας για τη στήριξη των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων αξιοποιώντας και την εθελοντική προφορά των συμπολιτών μας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας. Φιλοδοξία μας αυτή τη χρονιά είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας και να μπορέσουμε να σταθούμε στο πλευρό περισσότερων συμπολιτών μας, ανταποκρινόμενοι στις νέες και αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Δήμου μας, όχι μόνο για την περίοδο της πανδημίας, αλλά και για το μέλλον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Με την υιοθέτηση  του πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων και εργασιών «ΙΡΙΔΑ» περάσαμε στην ψηφιακή εποχή, και πλέον γινόμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που διασυνδέει τις ηλεκτρονικές αιτήσεις για την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών από το πληροφοριακό σύστημα. Επίσης, τα τελευταία χρόνια θέσαμε σε λειτουργία την εφαρμογή citify για κινητά τηλέφωνα και εφαρμόσαμε τα ηλεκτρονικά ραντεβού με τις δημοτικές υπηρεσίες, ενώ το επόμενο διάστημα προωθούμε την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας δημότη και στη δημιουργία Ηλεκτρονικού Οδηγού Πόλης (city app) και αναμένουμε το Πρόγραμμα “Smart Cities” του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να οικοδομήσουμε έναν ακόμη πιο εξελιγμένο τεχνολογικά Δήμο.

Ο στόχος είναι να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι σε όλους τους τομείς. Ένας τομέας που δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα, είναι η καθημερινότητα του πολίτη. Πέραν της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών πρωταρχικής σημασίας για μας, είναι βελτιώσουμε την καθαριότητα αξιοποιώντας τον νέο εξοπλισμό από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000€ τα δύο νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα, που έχουμε ήδη εντάξει στον στόλο μας καθώς και άλλον εξοπλισμό όπως σάρωθρο, φορτηγό κ.λπ. αλλά και να προωθήσουμε ακόμη περισσότερα τα ρεύματα ανακύκλωσης, ώστε να ζούμε σε έναν ακόμη πιο πράσινο και καθαρό Δήμο.

Ένας άλλος τομέας που δίνουμε μεγάλη σημασία είναι τα έργα για τη νέα γενιά της πόλης μας. Προχωράμε στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης και στο Λύκειο Λυκόβρυσης, προϋπολογισμού περίπου 1.000.000€. με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και  τις επόμενες ημέρες θα γίνει ο διαγωνισμός, ενώ αναμένουμε την ολοκλήρωση του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Ηλιακό Χωριό και διεκδικούμε από την Κτυπ ΑΕ την κατασκευή του 6ου Νηπιαγωγείου.

Έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μεγάλα έργα υποδομής, όπως η κατασκευή της Κεντρικής Πλατείας της Πεύκης και του υπογείου χώρου στάθμευσης με προϋπολογισμό 4.564.200€, η ανάπλαση περιοχών με στόχο την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία του Δήμου με προϋπολογισμό 2.066.667€, η βιοκλιματική Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων που συνδέουν τις δύο Δημοτικές Ενότητες με προϋπολογισμό 5.799.067,00€ και οι μελέτες ωρίμανσης για την  ανάπλαση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης και την ανακατασκευή  και του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης. Επίσης, αναμένουμε την ένταξη και άλλων προτάσεων που έχουμε υποβάλει στο Πρόγραμμα, για έργα που έχουν προϋπολογισμό σχεδόν 20.000.000€.

Έργα υποδομών χρηματοδοτούνται ακόμη από το Πράσινο Ταμείο, όπως η εγκατάσταση υπογείων κάδων με χρηματοδότηση από 184.922,40€ από το Πράσινο Ταμείο και 46.230,60€ από δημοτικούς πόρους και οι  Σταθμοί Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, που εξασφαλίσαμε  χρηματοδότηση από το Ταμείο  49.600€ για την εκπόνηση μελετών.

Τέλος, αξιοποιούμε όλα τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις προσκλήσεις όλων των υπουργείων και των φορέων, προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα πνοής στις δύο δημοτικές μας ενότητες. Στο Ηλιακό Χωριό εξασφαλίσαμε την οριστική επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος στο δίκτυο ακαθάρτων με την  προγραμματική σύμβαση Δήμου- ΟΑΕΔ- ΕΥΔΑΠ βάση της οποίας υλοποιείται  έργο ύψους 585.000€ με χρηματοδότηση από τον ΟΑΕΔ.  Άλλη τέτοια περίπτωση είναι η δημιουργία νέου ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη, για το οποίο έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εργασίας στον Δήμο ακίνητο στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η κατασκευή ΚΑΠΗ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 782.000€.

Και φυσικά αξιοποιούμε την καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, ώστε με ίδιους πόρους να συνεχίσουμε παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά. Και το 2022 έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ

Ο κος Θωμάκος διανύει τη δεύτερη θητεία του ως Δήμαρχος Κηφισιάς.  Έχει αποφοιτήσει από το Πρότυπο Κλασσικό Λύκειο Αναβρύτων και τη Νομική Σχολή Αθηνών. Εκλεγόταν  από το 1994 έως το 2010,  Δημοτικός Σύμβουλος, διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,  Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης, του Αθλητικού Οργανισμού, του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού «Σοφία Γκίκα», της Σχολικής Επιτροπής του 6ου Δημοτικού Σχολείου – Πηνελόπη Δέλτα, Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς.

 • Γιώργος Θωμάκος «Δέσμευση και υπόσχεσή μας είναι η συνέχιση του αγώνα μας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων»

 

Εύχομαι σε όλες και όλους καλότυχη νέα χρονιά, με Προστασία και Σωτηρία. Το 2022 έχει για εμάς, στο επίκεντρο και πάλι τους ανθρώπους, τους κατοίκους της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Ο Δήμος Κηφισιάς με τις δομές και τις δράσεις του αποτελεί μια φιλόξενη αγκαλιά όλων των κοινωνικών ομάδων και αυτό το αποδεικνύει  καθημερινά και έμπρακτα. Με αποφασιστικότητα, από την πρώτη στιγμή της πανδημικής κρίσης λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που θωράκισαν τον Δήμο μας οικονομικά και υγειονομικά. Για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19, συνεχώς επιστρατεύεται  κάθε διαθέσιμο μέσο,  όπως η φιλοξενία κλιμακίου του ΕΟΔΥ το οποίο ξεκίνησε καθημερινά την διεξαγωγή προληπτικών ελέγχων για τον κορονοιό.

Στηρίζουμε επίσης τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, ενισχύοντας τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές με Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δομή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φροντιστήριο και τα Δημοτικά Πολυϊατρεία με νέες ειδικότητες ιατρών. Δημιουργούμε νέους Παιδικούς σταθμούς για τους εργαζόμενους γονείς και οργανώνουμε  προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και σύνδεσης των ανέργων με την τοπική αγορά εργασίας.

Δέσμευση και υπόσχεσή μας είναι η συνέχιση του αγώνα μας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Εν μέσω της οικονομικής- πανδημικής κρίσης το 2021, φτάσαμε στις 31 δημοπρατήσεις έργων, αριθμό ρεκόρ για τον Δήμο μας.

Συστηματικά κάθε χρονιά μελετούνται και δημοπρατούνται έργα καθημερινότητας σύμφωνα με τις ανάγκες των γειτονιών και των τριών δημοτικών ενοτήτων:

 • Ασφαλτοστρώσεις- Ηλεκτροφωτισμός. Για πρώτη φορά έγιναν δημοπρατήσεις 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για κάθε έργο, με βάθος τριετίας.
 • Κατασκευή πεζοδρομίων σε μεγάλους οδικούς άξονες
 • Διανοίξεις οδών
 • Συνδέσεις με την αποχέτευση
 • Συντηρήσεις σχολείων

Συνεχίζουμε να έχουμε ψηλά στις προτεραιότητες μας τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων και χώρων άθλησης. Επίσης τη διατήρηση της επικοινωνίας με τους πολίτες που καλλιεργήθηκε μέσω των  150 Συνοικιακών συνελεύσεις στις γειτονιές του Δήμου μας.

 • Έργα στα δυο ιστορικά σχολεία. Σημαντική είναι η πρόοδος των εργασιών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.
 • Αθλητικό κέντρο με Κολυμβητήριο και χώρο πρασίνου στην Κάτω Κηφισιά. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου.
 • Αντιπλημμυρικά έργα. Εκδίδεται ΦΕΚ για τη μελέτη του «Ρέματος Κοντοχρήστου», στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας. Σε αντιπλημμυρικό έργο της Περιφέρειας Αττικής έχει ενταχθεί και η Οδός Λεύκης στην Εκάλη.
 • Χλοοτάπητας του Ζηρινείου Σταδίου Κηφισιάς. Το έργο έχει δρομολογηθεί. Μετά από 30 χρόνια αφαιρείται ο υφιστάμενος χλοοτάπητας και τοποθετείται νέος φυσικός, με ταχύτερη δυνατότητα ανάπλασης και μεγαλύτερη αντοχή.
 • Οι Συνοικιακές Συνελεύσεις όσο διαρκεί η πανδημία θα διεξάγονται ηλεκτρονικά. Ήδη έχει δημιουργηθεί με χαμηλό κόστος εφαρμογή για ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις και συνελεύσεις στο πλαίσιο της Τοπικής Δημοκρατίας.

Μέσα στο 2022 πιστεύουμε πως θα έχουν προχωρήσει έργα που συνδέονται με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα παιδιά μας και την ανάπλαση περιοχών.

 • Επισκευές στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας
 • Δημιουργία τριών προπονητηρίων σε Κάτω Κηφισιά (Γράμμος Φοίνικας), Νέα Ερυθραία και Φασίδερι Εκάλη
 • Πρόγραμμα υπογειοποίησης εναέριων καλωδίων του δικτύου ηλεκτροδότησης στην περιοχή Αγίας Τριάδας Εκάλης
 • Δύο νέες παιδικές χαρές σε Κάτω Κηφισιά και Εκάλη
 • Ανάπλαση της νησίδας της οδού Ρόδων

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και πετυχαίνουμε συνεχώς εγκρίσεις υψηλών χρηματοδοτήσεων για έργα υποδομών στον Δήμο μας. Παράλληλα θέτουμε τους εξής νέους στόχους για το 2022.

 • Κυκλική δημοτική συγκοινωνία
 • Ιστορικό- Λαογραφικό Μουσείο Κηφισιάς
 • Σπίτι Μουσικής και Φιλαρμονικής
 • Αθλητικό Μουσείο Νέας Ερυθραίας
 • Ψηφιοποίηση αρχείου της Πολεοδομίας
 • Ψηφιακός μετασχηματισμός υπηρεσιών του Δήμου, από επιχορήγηση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Τίποτα δεν κερδίζεται από μόνο του, αλλά απαιτείται σκληρή και αδιάκοπη εργασία, αποφασιστικότητα και γόνιμη συνεργασία όλων μας για να προχωρήσουμε δημιουργώντας ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ

Ο κος Καλαφατέλης στη δεύτερη θητεία του ως Δήμαρχος Διονύσου έχει σπουδάσει Ηλεκτρονικός Βιομηχανικών Αυτοματισμών και διαθέτει ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς ασχολείται με αυτήν ενεργά από το 1991, οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά Κοινοτικός Σύμβουλος Κρυονερίου, ενω διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου και για πάνω από 10 χρόνια, Πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου. Από το 1994 έως το 1998 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας Πάρνηθας.

 

 • Γιάννης Καλαφατέλης «Οι έκτακτες καταστάσεις δεν ήταν ικανές για να μας βγάλουν από την τροχιά της πορείας και των στόχων που από την αρχή είχαμε θέσει».

Το 2021 υπήρξε αντικειμενικά μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για το Δήμο μας. Η καταστροφική θεομηνία «Μήδεια» και οι μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με την πανδημία του Covid-19, μας δυσκόλεψαν και μας  υποχρέωσαν να αναπροσαρμόσουμε τον τρόπο λειτουργίας μας. Ωστόσο, αυτές οι έκτακτες καταστάσεις χάρη στις έγκαιρες προσπάθειες που καταβάλλαμε δεν ήταν ικανές για να μας βγάλουν από την τροχιά της πορείας και των στόχων που από την αρχή είχαμε θέσει.

Το 2022 μας βρίσκει με τρία νέα υπό κατασκευή σύγχρονα και βιοκλιματικά σχολεία συνολικού προϋπολογισμού 13.410.000 ευρώ, τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί. Το Γυμνάσιο-Λύκειο Διονύσου και το Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου ήδη κατασκευάζονται ενώ σύντομα ευελπιστούμε ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει και η ανακατασκευή του ΕΠΑΛ Διονύσου στον κόμβο Αγίου Στεφάνου με νέα σύγχρονα εργαστήρια. Επίσης, πρόσφατα υπογράψαμε συμφωνία-πλαίσιο 3.000.000 ευρώ για τη συντήρηση όλων των σχολικών και δημοτικών κτιρίων, που θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ένας σημαντικός στόχος που έχουμε θέσει για το επόμενο διάστημα είναι η υλοποίηση ορισμένων ιδιαίτερα σημαντικών έργων για το Δήμο μας μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Έχουμε υποβάλλει συνολικά προτάσεις 20,7 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ήδη έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση έργων 13,8 εκατομμυρίων ευρώ για έργα που συμπεριλαμβάνονται στις Προσκλήσεις 1,3 και 6. Η σταδιακή αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και ο εκσυγχρονισμός των συναφών υποδομών καθώς και οι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και πλατειών περιλαμβάνονται στις βασικές προτεραιότητές μας.

Για το 2022 σχεδιάζουμε να παρέμβουμε καταρχήν σε μία σειρά από σημαντικά ζητήματα και προβλήματα τα οποία φιλοδοξούμε να αντιμετωπίσουμε. Ειδικότερα προωθούμε άμεσα:

–           Την υλοποίηση εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες που θα ξεκινήσουν εντός του Ιανουαρίου.

–           Την επιτάχυνση των έργων αποχέτευσης ακάθαρτων.

–           Τον εκσυγχρονισμό του στόλου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με νέα απορριμματοφόρα, μηχανήματα έργου και άλλα οχήματα.

–           Την αντικατάσταση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου με νέα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τύπου Led.

–           Τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη σε όλα τα επίπεδα (λακκούβες, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση κλπ).

–           Την κατοχύρωση της δημοτικής περιουσίας, μέσα από τις απαιτούμενες νομικές και άλλες ενέργειες, με σκοπό την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών εκτάσεων για όλους τους δημότες μας.

–           Τη συνέχιση των προσπαθειών μας για την επίλυση του οικιστικού και δασικού προβλήματος των περιοχών μας καθώς και του αγώνα μας κατά της εγκατάστασης λατομείων στη Ραπεντώσα Διονύσου και το Πεντελικό Όρος.

–           Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΕΔΑ Αττικής για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου.

– Τη δημιουργία μονοπατιών και περιπατητικών διαδρομών στα πανέμορφα φυσικά τοπία του Δήμου Διονύσου, προκειμένου να είναι επισκέψιμα από κατοίκους και επισκέπτες.

– Τη διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Χώρου του Βωμού του Διονύσου, στην περιοχή της Ραπεντώσας, .σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού

–           Την περαιτέρω ψηφιοποίηση της λειτουργίας του Δήμου με νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους πολίτες (ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για πιστοποιητικά κλπ).

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας