4 Μαρτίου 1994 -4 Μαρτίου 2024- 30 χρόνια ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ

0

Ήταν στις 4 Μαρτίου του 1994 όταν η Εφημερίδα ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ πρωτοσυστήθηκε στο κοινό της. Ο εμπνευστής, ιδρυτής και πρώτος εκδότης, αείμνηστος Θεόδωρος Ζέρβας περιγράφει στο πρώτο εκείνο φύλλο την αγωνία, τον κόπο και τη χαρά της δημιουργίας, τη γέννηση μιας ιδέας, ενός ενημερωτικού, δημοσιογραφικού εντύπου, αρχικά για το Μαρούσι και αργότερα και για τους όμορους Δήμους που έμελλε να γίνει το αγαπημένο μέσο ενημέρωσης δεκάδων αναγνωστών. «Ήταν σκέτη πρόκληση, πεισμώσαμε, το σκεπτόμασταν νύχτα μέρα, έπρεπε να το τολμήσουμε….Και στρωθήκαμε στη δουλειά, δε λογαριάσαμε κόπο!» αναφέρει στο πρωτοσέλιδο εκείνης της πρώτης δημοσίευσης ο Θεόδωρος Ζέρβας.

Όπως αποδείχτηκε οι προσπάθειές του έπιασαν τόπο και η εφημερίδα έγινε γρήγορα γνωστή, απέκτησε φανατικό κοινό, πιστούς αναγνώστες, σεβασμό, κύρος και αξιοπιστία. Ίσως είχε να κάνει και με το γεγονός πως και ο ίδιος ο εκδότης της, αντιμετώπιζε πάντα τα θέματα με σεβασμό και σοβαρότητα, τους ανθρώπους με ειλικρίνεια και εντιμότητα και την ενημέρωση ως λειτούργημα τηρώντας πάντα τους άγραφους νόμους ηθικής και δεοντολογίας.

Την αξιέπαινη δουλειά του συνέχισε επάξια μετά το θάνατό του η σύζυγός του αείμνηστη Σοφία Ζέρβα. Με καθημερινό και αδιάληπτο αγώνα επέκτεινε το ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, το πήγε στα σπίτια των συνδρομητών του και κατάφερε σε δύσκολες εποχές να κρατήσει ζωντανό ένα κύτταρο έγκυρης ενημέρωσης των βορείων προαστίων.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, ακολουθώντας τα χνάρια των γονιών της στο τιμόνι του ΑΘΜΟΝΙΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, βρίσκεται η Εβίτα Ζέρβα. Σε ακόμα πιο δύσκολες εποχές, κατάφερε όχι μόνο να πετύχει να επιβιώνει το ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ αλλά και να εξελίσσεται, να δυναμώνει και να εκσυγχρονίζεται. Απόδειξη η ηλεκτρονική μορφή της με το site athmonionvima.gr με καθημερινή ενημέρωση σε θέματα των δήμων όλου του Βόρειου τομέα και η μεγάλη απήχηση των θεμάτων της εφημερίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Τα φύλλα που διανέμονται αυξάνονται, οι συνδρομητές πληθαίνουν, τα σημεία διανομής επίσης.  

Μέσα στα 30 χρόνια από τις σελίδες της εφημερίδας έχουν περάσει αμέτρητα θέματα, εκατοντάδες πρόσωπα της επικαιρότητας που φιλοξενήθηκαν σε συνεντεύξεις, δηλώσεις, αποκλειστικά θέματα, αποκαλύψεις, μεγάλα γεγονότα, εκλογικές αναμετρήσεις, πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, ανθρωπιστικά ρεπορτάζ, ψυχαγωγικά και αθλητικά δρώμενα, άρθρα, φωτογραφικά ντοκουμέντα,

και ……συνεχίζουμε!

Στο κλείσιμο εκείνου του πρώτου φύλλου, ο αείμνηστος Θεόδωρος Ζέρβας αναρωτιέται για την πρώτη εκείνη απόπειρα «Άξιζε;». Εμείς σήμερα, 30 χρόνια μετά θα θέσουμε το ίδιο ερώτημα σε εσάς, να μας το απαντήσετε.

Νομίζουμε πως η αγάπη και η στήριξη των αναγνωστών, συνδρομητών και φίλων του ΑΘΜΟΝΙΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, συνεχόμενα και πιστά όλα αυτά τα χρόνια,  έχει ήδη απαντήσει στο ερώτημά μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ! Δουλεύουμε καθημερινά για να ανταποκρινόμαστε στην εμπιστοσύνη σας και να φαινόμαστε αντάξιοι της αγάπης που μας δείχνετε!

Γι΄αυτό έχει μεγάλη σημασία για εμάς να συνεχίσετε να μας στηρίζετε με κάθε τρόπο, να μας στέλνετε τις ιδέες, τις προτάσεις σας, τα σχόλιά σας, να σας ακούμε, να βελτιωνόμαστε, να μεγαλώνουμε και να εξελισσόμαστε μαζί σας. Ο δρόμος της ενημέρωσης, είναι μια διαδικασία αμφίδρομη και σ΄αυτόν τον δρόμο σας θέλουμε όλους συνοδοιπόρους μας.

 

 

Η οικογένεια του ΑΘΜΟΝΙΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

 

 

Αναδρομή στα πρώτα φύλλα μέσα από φωτογραφίες και δημοσιεύματα

Ξεφυλλίζοντας τα πρώτα εκείνα φύλλα, βρίσκουμε ρεπορτάζ πολιτικού περιεχομένου, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανακοινώσεις συλλόγων, τα νέα της επικαιρότητας του Αμαρουσίου, συνεντεύξεις Δημάρχων, Αντιδημάρχων, αντιπολίτευσης και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίσαμε ορισμένα άρθρα, έτσι για να θυμηθούμε λίγο το πώς ξεκινήσαμε και σας τα παρουσιάζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας