ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – Ιστορική αδελφοποίηση!

0

Με πρωτοβουλία της εφημερίδας μας, έλαβε χώρα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη μια συνάντηση γνωριμίας μεταξύ της ΑΕ του πρεσβευτή της Ουγγαρίας κ. Erik Haupt και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη. Παρόντες ήσαν η εκδότρια του Αθμόνιου Βήματος Εβίτα Ζέρβα και ο ειδικός συνεργάτης (για θέματα διεθνών σχέσεων) Χρήστος Φωτιάδης, καθώς και η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας, Χαρά Λόκα. Με την ευκαιρία της βαρυσήμαντης συνέντευξης που μας είχε πρόσφατα παραχωρήσει ο κ. Haupt, είχε προταθεί από εμάς η ιδέα της αδελφοποίησης των δυο πρωτευουσών, σε επίπεδο περιφερειών. Η ανταπόκριση του κ. Haup ήταν εξαρχής απολύτως υποστηρικτική!

Σε πολύ φιλικό κλίμα ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε σε σχετικά πρόσφατο ταξίδι του στην Ουγγαρία, όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας στη Βουδαπέστη και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τους στενούς δεσμούς που την συνδέουν με την πατρίδα. Υπογράμμισε την απόφασή του για την υλοποίηση της πρότασης αδελφοποίησης και ανέλυσε τα αναμενόμενα οφέλη της συνέργειας που θα προκύψει σε επίπεδο πολιτιστικό, αλλά και γενικά της ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων των δυο ιστορικών πόλεων.

Ο κ. Haupt δήλωσε και εκείνος ενθουσιασμένος από την προοπτική του εγχειρήματος. Εξήγησε δε ότι έχει την εξουσιοδότηση από την κυβέρνησή του να υποστηρίξει την ταχύτερη δυνατή προώθηση της αδελφοποίησης, ελαχιστοποιώντας τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες! Δίνοντας και πιο συγκεκριμένη μορφή στο σχήμα που θα προκύψει, εξήγησε ότι η από την ουγγρική πλευρά θα αφορά την ευρύτερη Περιφέρεια Πέστης, που είναι αντίστοιχη της Περιφέρειας Αττικής και περιλαμβάνει τον Δήμο Βουδαπέστης.

Η άκρως επιτυχημένη συνάντηση έληξε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και φωτογραφίες, με φόντο τη γειτονική Ακρόπολη! Όλοι όσοι συμμετείχαμε έχουμε τη βεβαιότητα ότι η ιστορική απόφαση αδελφοποίησης θα προχωρήσει πολύ γρήγορα και με μεγάλη επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας