Δημοτικές Εκλογές 2019- Τι είδε ο “εξωγήινος” στο Μαρούσι

0

Μπήκαμε στην 13η εβδομάδα από τότε που ο Εξωγήινος ήρθε στο Μαρούσι για να παρακολουθήσει πως γίνονται οι Δημοτικές Εκλογές και πρέπει να σας πει, πως από την πρώτη εβδομάδα περνάει υπέροχα. Τέτοιο γέλιο έχει να κάνει από μια φορά που είχε πάει στον πλανήτη Α΄ Κενταύρου και έβλεπε τους αλογο-Κένταυρους να τσακώνονται με τους Καρεκλο-κένταυρους, που ζητούσαν να έχουν μόνιμη την καρέκλα, να μη δουλεύουν, να έχουν το αμετάθετο, να παίρνουν ‘’επίδομα ξάπλας στην καρέκλα τους’’ και να μη αξιολογούνται.

Βέβαια εσείς δεν έχετε τέτοια φαινόμενα γιατί στην Ελλάδα δεν έχει βόλεμα, ραχάτι και οικονόμα, αφού όλοι δουλεύουν. Τα ρολόγια και τα κορόϊδα εννοώ.

Αλήθεια σας λέω. Πολύ γέλιο έχει ρίξει μέχρι τώρα ο Εξωγήινος στο Μαρούσι, αλλά απ’ ό,τι ακούω δεξιά κι αριστερά, το πάρα πολύ γέλιο είναι μπροστά. Κάτι με το ‘‘κλείσιμο’’ των Συνδυασμών, που όσο περνάνε οι ημέρες όλο και δυσκολεύει για μερικούς-μερικούς, κάτι για αυτά που λένε κάποιοι αρχηγοί και τα πρωτοπαλίκαρά τους, κάτι με κάποιους υποψηφίους, που από τώρα προετοιμάζουν το επόμενο βήμα που θα κάνουν μετά τις Εκλογές, κάτι με τα αποτελέσματα, που το μαθηματικό μου μυαλό τα έχει ήδη υπολογίσει, αλλά περισσότερο ετοιμάζομαι να γελάσω με τα εκτρώματα που θα βγάλει ο Εκλογικός νόμος κάποιου Σκουρλέτη, που δεν τον ξέρω, αλλά δεν με πείθετε ότι είναι γήινος. Δικός μας πρέπει να είναι αυτός ο Σκουρλέτης μ’ αυτά που έκανε. Εξωγήινος σαν εμένα.

Ευκαιρία, λοιπόν, να σας πω τι προβλέπει ο Εκλογικός νόμος του Σκουρλέτη για να γελάσετε κι εσείς:

Το σύστημα, λοιπόν, είναι η απλή αναλογική, που  σημαίνει ότι η κατανομή του συνόλου των εδρών θα γίνει στους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις Δημοτικές Εκλογές, ανάλογα με τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στον Α΄ γύρο, ενώ αν υπάρχουν αδιάθετες έδρες, αυτές θα κατανεμηθούν με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα τους.

Στην περίπτωση που ένας συνδυασμός λάβει ποσοστό πάνω από το 50% κατά τον Α’ γύρο τότε θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ. και δεν θα απαιτηθεί νέα διαδικασία για την εκλογή Δημάρχου. Ενώ αν δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία, θα γίνει επαναληπτική διαδικασία, για την εκλογή μόνο του Δημάρχου, ανάμεσα στους επικεφαλής των δύο πρώτων συνδυασμών.

Η  διάρκεια της θητείας των δημοτικών αρχών, από τα σημερινά 5 έτη,  επανέρχεται στα 4 έτη και η εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2019, με τη θητεία τους να διαρκεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Με το νέο Εκλογικό νόμο οι αντιδήμαρχοι μπορεί να ορισθούν όχι μόνο από την παράταξη του δημάρχου, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις, με έγκριση του ορισμού από την πλειοψηφία των συμβούλων της παράταξης στην οποία ανήκει ο οριζόμενος αντιδήμαρχος. Επίσης, αναμορφώνεται ο αριθμός των αντιδημάρχων με βάση τον πληθυσμό κάθε Δήμου.

Δημοτικός σύμβουλος που ανεξαρτητοποιείται ή διαγράφεται από την παράταξή του,  μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη με δήλωσή του στο προεδρείο του Δ.Σ., η οποία υπογράφεται από το ίδιο και τα 2/3 τουλάχιστον των μελών της παράταξης στην οποία προσχωρεί. Επιπλέον, θεσμοθετείται η δυνατότατα στις υπάρχουσες παρατάξεις να συνενώνονται και να δημιουργούν νέα παράταξη.

Σ’ αυτές τις τελευταίες περιπτώσεις (αντιδήμαρχοι, προσχώρηση συμβούλων και νέες ομάδες), θα πέσει το μεγάλο γέλιο, γιατί το αλισβερίσι θα πάει …γόνατο, όπως το λέτε εσείς.

Κάντε υπομονή, περιμένετε κάτι μηνάκια και θα δείτε κάτι συναλλαγές, που δεν θα το πιστεύετε και θα τρίβετε τα μάτια σας. Και να σας πω κάτι πολύ εμπιστευτικά, για να μην πέσετε από τα σύννεφα; Κάποιες τέτοιες διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει…

Τέλος τα γέλια, πάμε και στα κλάματα

Αφού σας είπα αυτά που από εδώ και πέρα τώρα θα  προκαλούν γέλιο, για να σας πάω και σ’ εκείνα που είναι για κλάματα.

Το απόγευμα της Κυριακής 25 Μαρτίου –αόρατος όπως πάντα- άκουσα κάτι Μαρουσιώτες να συζητούν για το Μνημόσυνο που είχε γίνει το πρωΐ προς τιμή των πεσόντων Αθμονέων το 1821.

Δεν ξέρω τι είναι το Μνημόσυνο, γιατί εμείς στον πλανήτη μας δεν έχουμε Μνημόσυνα και τέτοια πράγματα, γιατί δεν έχουμε πολέμους, ούτε πεθαίνει κανείς μας, αφού είμαστε πάντα νέοι και ζούμε αιώνια.

Αλλά αφού εσείς δεν έχετε βρει τον τρόπο να ζείτε για πάντα, καλά κάνετε και θυμόσαστε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για σας. Έλεγαν οι Μαρουσιώτες, άκουγα εγώ, μόνο που  αυτά που έλεγαν δεν ήσαν καθόλου κολακευτικά για κάποιους απ’ αυτούς που πήγαν για σώου και άγρα ψήφων σε μια τελετή που δεν είχε καμία σχέση με τους Συνδυασμούς,  τους  αρχηγούς  και  τους  υποψηφίους  συμβούλους τους.

-Αηδιάζω έλεγε ο ένας από τους Μαρουσιώτες να βλέπω αν-θρώπους, που ποτέ δεν είχαν πατήσει στο Μνημόσυνο των Αθ-μονέων, να σπρώχνονται για το ποιος θα χωθεί μπροστά-μπροστά για να φαίνεται.

-Δεν είδες την άλλη, που είναι υποψήφια με την κονκάρδα του Συνδυασμού στο στήθος, να χαιρετάει και να ψηφοθηρεί λες και είναι σε πολιτική συγκέντρωση;

-Αυτό λες; Εκείνον με το κοστούμι, που αντί να βγάλει τον σκασμό και να σεβαστεί το χώρο και την ιερότητα της στιγμής, έπιανε τον έναν και τον άλλον μπας και αρπάξει κάνα ψήφο, δεν τον είδες;

Είπαν κι άλλα, πολύ χειρότερα οι Μαρουσιώτες, που απ’ ό,τι υποψιάζομαι, δεν επιτρέπεται να τα πούμε δημοσίως, γι’ αυτό από-φεύγω να σας τα πω. Εάν όμως επιμένετε να τα μάθετε, ρωτήστε αυτούς που ήσαν παρόντες στο Μνημόσυνο και θα σας τα πουν με το νι και με το σίγμα.

Φσσσ σκάει!

Επειδή σας συμπάθησα ιδιαιτέρως εσάς τους Μαρουσιώτες, θα σας πω κάτι για να μην αιφνιδιασθείτε. Σε λίγες μέρες θα σκάσει μια ‘’μπόμπα’’. Μην περιμένετε βέβαια καμιά μπόμπα σαν της Χιροσίμα. ‘‘Μπομπίτσα’’ θα είναι, αλλά τον θόρυβο και την δουλειά της θα την κάνει. Ξέρετε τι άτιμα πράγματα είναι οι ‘’μπόμπες’’, όταν μάλιστα έχουν ‘’γόμωση δημοτική;

Ήρθαν δύο.

-Θα την πατήσουν δύο.

-Έξι ακόμα, μουρμουράνε δεξιά-αριστερά και μας έχουν πάρει τ’ αυτιά μ’ αυτά που λένε και όπως τα λένε.

-Να και το άδειασμα από μια ‘‘φίλη’’, που φίλη δεν πιάνεται.

-Άντε, μας έφεξε. Το ‘‘δέσαμε’’  παιδιά το μονοψήφιο…

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας