Δημοτικές εκλογές 2019- Τι είδα στο Μαρούσι

0

 

“4 γάμοι και 1 κηδεία”

 

 

 

Όταν το 1994 ο Μάϊκ Νιούλ σκηνοθετούσε την Βρετανική κωμωδία ‘‘Four Weddings and a Funeral’’, ή ‘’Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία’’, επί το ελληνικότερον, σίγουρα δε είχε υπ’ όψιν του τον Γιώργο Καραμέρο, ο οποίος τότε ήταν ένας 20χρονος σπουδαστής και προφανώς δεν είχε και καμία σχέση με το Μαρούσι.

‘Ομως, παρ’ όλα αυτά, 25 χρόνια μετά, σήμερα δηλαδή, ο τίτλος της ταινίας είναι άκρως επίκαιρος για τον Συνδυσμό Καραμέρου, καθώς τις τελευταίες ημέρες στο ‘‘Ενωμένο Μαρούσι΄΄ συνέβησαν και τα δύο. Κατ’ αρχήν οι ‘‘τέσσερις γάμοι’’, με την προσχώρηση στον Συνδυασμό  της  Άννας Φωτοπούλου, τoυ Πέτρου Κούκουζα και του Βασίλη Μπούρα από τα αριστερά,  αλλά  και  του  Γιώργου Αρκά  από  τα  δεξιά.  Οπότε: 3+1, νάτοι μάνι-μάνι οι 4 γάμοι…

Κι εκεί, πάνω στις χαρές και στα γλέντια, γιατί έτσι συνηθίζεται,  να χαλά-με τον κόσμο από το γλεντοκόπι, όταν δύο άνθρωποι παντρεύονται, αλλά να τη βγάζουμε στο μουγγό όταν αυτοί χωρίζουν. Εκεί  λοιπόν, πάνω στις στις χαρές, ήρθε κι ‘‘έσκασε’’ η ‘‘κηδεία’’ και …δέσαμε.

Το βράδυ της Δευτέρας σε ανάρτηση της ‘‘Αυγής’’ μάθαμε πως η Νεολαία του ΣυΡιζΑ ‘’κήρυξε τον πόλεμο’’ στον Γιώργο Καραμέρο, μέσω μίας ανακοίνωσης που έχει ως εξής:

“Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘‘Ενωμένο Μαρούσι’’, αρνήθηκε να συμπεριλάβει μέλος – της Νεολαίας ΣυΡιζΑ στις λίστες των υποψηφίων, λόγω της καταγωγής του. Ο πολιτικός χώρος της νεολαίας της ριζοσπαστικής αριστεράς, ουδεμία ιδεολογική και πολιτική συγγένεια έχει με ανθρώπους που ακολουθούν πρακτικές αποκλεισμού, λόγω χρώματος και καταγωγής. Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και πρέπει να απομονωθούν, τόσο σε κοινωνικό, όσο και πολιτικό επίπεδο, μέσα από την οικοδόμηση ενός ανοικτού και δημοκρατικού μετώπου, απέναντι στην ακροδεξιά και στην αντίληψη που θέλει τον δήμο σαν λάφυρο στα χέρια των μεγάλων συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας. Το όραμα του κ. Καραμέρου για ένα ‘‘Ενωμένο Μαρούσι’’ είναι κενό περιεχομένου σε όλα τα επίπεδα. Η Νεολαία ΣυΡιζΑ δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Καραμέρου.” (Σ.Σ: Νάτη λοιπόν και η …’’κηδεία’’ που λέγαμε…) Στην ανάρτηση της Νεολαίας του ΣυΡιζΑ αντέδρασε ο Συνδυασμός, ο κύριος Καραμέρος δηλαδή, που απάντησε με τα εξής:
‘‘Από την πρώτη στιγμή, έχουμε καταστήσει σαφές ότι το #Ενωμένο Μαρουσι είναι μια ανεξάρτητη παράταξη και ως εκ τούτου δεν δέχεται
υποδείξεις από κανένα κόμμα και από καμία κομματική νεολαία.
Σε ό,τι αφορά τις απαράδεκτες και ψευδείς αιτιάσεις για δήθεν αποκλεισμούς λόγω ‘‘χρώματος και καταγωγής’’, ο συγκεκριμένος πολίτης, για τον οποίο γίνεται λόγος στην εν λόγω κατάπτυστη ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣυΡιζΑ, δεν ζει στο Μαρούσι και δεν είναι δημότης Αμαρουσίου, ούτε έχει κάποια αναφορά στην πόλη κάτι που αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό μας.
Και κατέληγε η ανακοίνωση-απάντηση τουΣυνδυασμο Καραμέρου.
Είναι προφανές, ότι φερτοί υποψήφιοι με μοναδικό κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα, δεν γίνονται δεκτοί στο # Ενωμένο Μαρούσι’’.
Κι ενώ Καραμέρος-Νεολαία ΣυΡιζΑ ‘‘βρέθηκαν στα χαρακώματα’’, γεγο-νός που δεν πρέπει να μας προκαλεί εκπληξη, αφού οι δεύτεροι ως ένα βαθμό δικαιολογούνται, διότι ως νέοι, φυσικό είναι να τυγχάνουν πιο ριζοσπατικοποιημένοι από τους μεγαλύτερούς τους στο Κόμμα, αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, ακόμα μεγαλύτερη κι από το: ‘‘Η Νεολαία ΣυΡιζΑ δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Καραμέρου” ήταν η παρέμβαση της κυρίας Μαίρης Διακολιού. η οποία επ’ ευκαιρία, ‘‘στόλισε’’ κανονικότατα τον Γιώργο Καραμέρο. Η ανακοίνωση της κυρίας Διακολιού, μεταξύ άλλων επισημαίνει και τα εξής: … O κ. Καραμέρος, αφού δίνει την εξήγηση ότι απέρριψε τον υποψήφιο επειδή δεν καταγόταν ούτε κατοικούσε στο Μαρούσι, σχολίασε ότι ‘‘δεν δέχεται υποδείξεις από κανένα κόμμα και καμία κομματική νεολαία’’ .
Βέβαια, ο κ. Καραμέρος παρέλειψε να πει ότι δέχεται να έρθει σε ‘‘συνεννοήσεις’’ με κομματικές νεολαίες, στο πλαίσιο της συμφωνίας του να λάβει στήριξη από τον ΣυΡιζΑ. Άλλωστε, η κομματική νεολαία του ΣυΡιζΑ δεν επικοινώνησε ούτε με την κ. Διακολιού (αυτό είναι βέβαιο), ούτε – εξ όσων γνωρίζουμε, με τους κ. Αμπατζόγλου, Βραχνό, Γαρδέλη, Μαγιάκη, Νικολαράκο, Ρώτα, ούτε φυσικά με τους κ. Φωτόπουλο και Σπυρόπουλο για να τους προτείνει υποψηφίους.
Η επιλογή της Νεολαίας ΣυΡιζΑ να συνδιαλλαγεί μόνο με τον κ. Καρα-μέρο είναι ακριβώς η απόδειξη ότι εκείνος είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, παρά τα όσα αντίθετα διακηρύττει.
Έτσι, ο κ. Καραμέρος, για πολλοστή φορά ανάγει την πολιτική υποκρισία και αχαριστία σε επίπεδο επιστήμης, όταν α) ενώ έχει δεχτεί πολλαπλώς στην πολιτική του διαδρομή την στήριξη του ΣυΡιζΑ, ανερυθρίαστα αποκηρύττει τα κόμματα β) απέναντι στον ΣυΡιζΑ (ή τα όργανά του) που τον διόρισε ως (δοτό) χωρικό αντιπεριφερειάρχη και που τον στηρίζει κομματικά στην προεκλογική προσπάθειά του στο Μαρούσι, δε διστάζει να επιδεικνύει απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά όταν οι επιλογές τους δεν ταιριάζουν με το δικό του προεκλογικό συμφέρον. ….
Μαίρη Διακολιού Υποψήφια Δήμαρχος Αμαρουσίου- Δικηγόρος
Αυτά και άλλα αναφέρει η Μαίρη Διακολιού κατά του Γιώργου Καραμέρου, η οποία κλείνει την ανακοίνωση της, καλώντας τους υποψηφίους του, Πέτρο Κούκουζα και Βασίλη Μπούρα να πάρουν θέση.
Ε ρε γλέντια που θα ‘χουμε παιδιά, με τα ωραία να είναι μπροστά μας…

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας