Δημοτικές εκλογές 2019- Τι είδα στο Μαρούσι

0

Πρέπει να ομολογήσω, πως μετά από 7 ολόκληρες εβδομάδες στη Γη και ειδικά στο Μαρούσι, έχω αρχίσει να κουράζομαι. Κάτι που δεν ξέρω τα χούγια σας, κάτι που ψάχνετε ευκαιρία για να βγάλετε τα μάτια σας, κάτι οι διγλωσσίες, οι τριγλωσσίες και τα αλληθωρίσματα, φαινόμενα που εμείς δεν τα έχουμε στον πλανήτη μας, φυσικό είναι να είμαι έξω από τα νερά μου, να υπάρχουν που δεν τα καταλαβαίνω κι ας τα πιάνουν οι κεραίες μου. Να, όπως προχθές, που ο κύριος Καραμέρος παρουσίασε ένα μεγάλο μέρος του συνδυασμού του, που όπως λέει κι εγώ τον πιστεύω, πως είναι ακομμάτιστος. Ακομμάτιστος ο συνδυασμός του λοιπόν, μόνο που με μπέρδεψε λιγάκι, όταν στην ομιλία του είπε, πως ‘‘οι άλλοι συνδυασμοί αποτελούν κομμάτια του παλιού συστήματος …’’ Και μπερδεύτηκα ο Εξωγήινος, γιατί θυμήθηκα πως τα ίδια ακριβώς λόγια έλεγε και εξακολουθεί να λέει και ο Τσίπρας, που ακομμάτιστο δεν τον λες με τίποτα. Όπως μπερδεύτηκα, όταν την άλλη μέρα η κομματική εφημερίδα του ΣυΡιζΑ η ‘‘Αυγή’’, είχε στην ηλεκτρονική της έκδοση ολόκληρο κείμενο για την εκδήλωση με τη φωτογραφία του κυρίου Καραμέρου και βίντεο, παρακαλώ, από την ίδια εκδήλωση, μόνο που μόνο 237 …ακομμάτιστοι Συριζαίοι είχαν μπει στον κόπο να μπουν και να το παρακολουθήσουν. Όπως εξακολουθεί να με μπερδεύει, που ενώ εδώ και μήνες η ‘‘Αυγή’’ έχει γράψει πως ο κύριος Καραμέρος είναι μεταξύ των ‘‘υποψηφιοτήτων που κινούνται στο χώρο του ΣυΡιζΑ’’, ο ακομμάτιστος υποψήφιος Δήμαρχος δεν το έχει διαψεύσει. Κι εδώ είναι που τρελαίνομαι, γιατί άνθρωποι που κινούνται σε κάποιο κομματικό χώρο και ακομμάτιστοι ταυτόχρονα, δεν έχουν υπάρξει καθώς άκουσα να λένε κάποιοι που γνωρίζουν απ’ αυτά. Αφήστε το μπέρδεμα που έχω φάει από το γεγονός, πως τα 29 στελέχη που έφυγαν από τον συνδυασμό του κυρίου Μαγιάκη όταν αυτός τα ‘‘έσπασε’’ με τον ΣυΡιζΑ, αυτοί  οι 29 αποφάσισαν να ενωθούν με τον συνδυασμό του κυρίου Καραμέρου. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, άκουσα και κάτι Μαρουσιώτες που σχολίαζαν αυτά που προανέφερα και όταν ένας απ’ αυτούς είπε με νόημα: ‘‘από τη στάνη έρχομαι και κρύβω το καρδάρι’’, εκεί είναι που μπερδεύτηκα τελείως, γιατί –βλέπετε- στον πλανήτη μου, δεν έχουμε στάνες και καρδάρες για να καταλάβω τι ήθελε να πει ο Μαρουσιώτης.

Αααχ, τι τα ‘θελα μωρέ τα ταξίδια και τώρα έχω τρελαθεί για να καταλάβω τους Μαρουσιώτες; Και όχι τίποτ’ άλλο, αλλά με είχε προειδοποιήσει ο ξάδερφός μου ο Ε.Τ: ‘‘Κάτσε στ’ αυγά σου ξάδερφε και άσε τις βόλτες γιατί θα τρελαθείς μ’ αυτά που θα δεις και θ’ ακούσεις εκεί πέρα.

Οι κεραίες μου έπιασαν μια συζήτηση για κάποιον σιτεμένο, που σύμφωνα με τους συνομιλούντες, χρόνια τώρα παριστάνει τον Κομματάρχη σε διάφορους βουλευτές και υπουργούς της Ν.Δ. Μόνο, που όπως έλεγαν, ο σιτεμένος δεν είναι και τόσο εντάξει, καθότι όταν κάποιος Τζανίκος ήταν στις δόξες του, αυτός, ο σιτεμένος δηλαδή, όλο και …βολευόταν. Και ο κύριος Τζανίκος, όπως έμαθα, δεν ήταν Νεοδημοκράτης, όπως δήλωνε και δηλώνει ότι είναι ο σιτεμένος. Και δεν σταμάτησαν εκεί τη συζήτηση οι Μαρουσιώτες, αλλά έλεγαν πως αυτός, ο σιτεμένος, πάλι πηγαίνει κόντρα με τη ΝΔ υποστηρίζοντας διαφορετικό υποψήφιο απ’ το Κόμμα του, ενώ την ίδια στιγμή παριστάνει τον Κομματάρχη σε βουλευτή της ΝΔ, με υψηλή θέση στο Κόμμα. Ρε για κοίτα τι γίνεται στον ‘‘πλανήτη Μαρούσι’’!

Ανοικτή εκδήλωση πραγματοποίησε την παρελθούσα Κυριακή ο δημοτικός Συνδυασμός ‘‘Ενωμένο Μαρούσι’’ στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης κατά την οποία ο υποψήφιος Δήμαρχος κύριος  Γιώργος Καραμέρος ανακοίνωσε και παρουσίασε τους 41 υποψηφίους  δημοτικούς του συμβούλους (22 άνδρες και 19 γυναίκες). Παράλληλα  γνωστοποίησε  στους παρισταμένους την απόφασή του να αποχωρήσει  από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη βόρειας Αθήνας, προκειμένου να ‘’αφοσιωθεί πλήρως στο Μαρούσι’’, μια απόφαση που ήδη υλοποίησε.

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και το Ειδικό Δημόσιο σχολείο επεσκέφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, κύριος Γιάννης Νικολαράκος συνοδευόμενος από ομάδα του επιτελείου του. Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό, κύριος Νικολαράκος ενημερώθηκε από τους διευθυντές του Ιδρύματος και του Ειδικού Σχολείου για τον τρόπο λειτουργίας τους και ζήτησε να πληροφορηθεί για τα προβλήματά τους, τα οποία κατέγραψε.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό High TV και στην εκπομπή ‘‘Δήμοι σε Δράση’’ του Γιώργου Βαθιώτη παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου κύριος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά την οποία –μεταξύ άλλων- επεσήμανε και τα εξής:

-Για την απλή αναλογική στην Τ.Α η θέση μου είναι σαφής: Η κυβέρνηση Τσίπρα, ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει το διαλύει. Δημιουργείται πολυδιάσπαση όλων των χώρων όλων των παρατάξεων, ο καθένας προσπαθεί να πιάσει το εκλογικό μέτρο και να γίνει παράγοντας στην περιοχή του και μετά να συναλλάσσεται πάνω ή κάτω από το τραπέζι. Ο νόμος ‘‘Κλεισθένης’’ πρέπει να αλλάξει σε πολλά σημεία.

-Σε κάθε περίπτωση είμαι άνθρωπος των συναινέσεων και των συνθέσεων. Στην περίπτωση του Δήμου κριτήριά μου για οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία είναι δύο: οι ανάγκες της πόλης και τα συμφέροντα των πολιτών και σε καμία περίπτωση οι προσωπικές φιλοδοξίες κανενός.

-Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας είναι πολυ-συλλεκτικό, υπάρχουν άνθρωποι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Όμως δεν πρέπει να υπάρχει το κομματικό πρόσημο στην Τ.Α. Από την άλλη με-ριά όμως, ο καθένας από εμάς που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών έχει ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα. όμως στα Δημοτικά θέματα η ταυτότητα μένει απ’ έξω και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε με τις κυβερνήσεις και τα κόμματά μας θα το κάνουμε προς όφελος της πόλης μας.

-Να κουμπώνονται οι πολίτες όταν ακούν αυτούς τους πολλούς δήθεν ανεξάρτητους, που ξαφνικά θυμήθηκαν ότι είναι ανεξάρτητοι μόνο και μόνο για να πάρουν την ψήφο των πολιτών.

Την πρόθεσή της να κατέλθει ως υποψήφια Δήμαρχος Αμαρουσίου γνωστοποίησε μέσω του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου η γνωστή Μαρουσιώτισσα δικηγόρος και νυν ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος κα Μ. Διακολιού. Μάλιστα μέσω εντύπων που διαμοιράστηκαν στο Μαρούσι η πρόθεσή της αυτή έγινε ευρύτερα γνωστή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας