Η ανάγκη για υπερκομματική αυτοδιοίκηση – Γράφει ο Χρήστος Μυτιλινιός

0

Η ανάγκη για υπερκομματική αυτοδιοίκηση

Σίγουρα οι εκλογές που έρχονται, είναι κάτι παραπάνω από μια απλή δημοκρατική διαδικασία που λαμβάνει χώρα κάθε 4-5 χρόνια. Είναι τόσα πολλά αυτά που έχουν συμβεί στην πατρίδα που ο μέσος ψηφοφόρος δεν έχει το πλεονέκτημα να σκεφθεί κάτι στο δρόμο προς την κάλπη, αλλά οδεύει προς αυτήν με μονάχα ένα συναίσθημα: οργή!

Οργή για όλα αυτά τα παιγνίδια που παίζουν οι πολιτικοί τα τελευταία χρόνια στην πλάτη του. Για τις τάχα διαπραγματεύσεις και την υποτιθέμενη αξιοπρέπεια που του έταξαν. Για το όφελος της χώρας που θα προέκυπτε από τις μεταρρυθμίσεις, αλλά που ο ίδιος ακόμα δεν το έχει δει ούτε στην τσέπη του, ούτε στη ζωή του.

Ο μέσος ψηφοφόρος λοιπόν, αναζητεί αυτή τη στιγμή μία κάλπη. Μία κάλπη που θα του δώσει την ευκαιρία απλώς να «μαυρίσει» αυτούς που κυβερνούν σήμερα. Να μπορέσει να εκφρασττεί απέναντι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, απέναντι στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων για 99 χρόνια, στο ξεπούλημα της γης της πατρίδος δηλαδή στους δανειστές, στο διεθνές ρεζίλεμα της χώρας εν τέλει.

Και ποιος άλλωστε θα μπορούσε να διαφωνήσει μαζί του; Δεν έχει δίκαιο; Απόλυτο!

Όμως! Αυτό που πρέπει να αναλογιστεί καθένας από εμάς είναι ότι οι αυτοδιοικητικές κάλπες, δεν θα ανατρέψουν καμία κυβέρνηση. Ποτέ δεν το έκαναν έτσι κι αλλιώς. Οι κάλπες που δίνουν πολιτική χροιά είναι οι κάλπες των Ευρωεκλογών και των Εθνικών εκλογών. Ο Δήμος που ζει ο καθένας μας, δεν μπορεί να διοικείται με βάσει το κόμμα και το χρώμα, αλλά με βάση την εμπειρία, τις γνώσεις, την αγάπη του υποψηφίου για τον τόπο του.

Αδιαμφισβήτητα αυτή τη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία είναι η βάση της αντιπολίτευσης σε αυτό που λέγεται λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ. Όως αυτό, δεν καθιστά τη ΝΔ αλάθητη. Στα μέρη μας εδώ στο Μαρούσι, έκανε μια πολύ λάθος κίνηση. Έναν υποψήφιο για τη Δημαρχεία της πόλης μας, ο οποίος εκτός από ουρανοκατέβατος, είναι και πρακτικά πολύ μακριά από το να μπορεί να διοικήσει αυτό το Δήμο. Όσο για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ που αρνείται ακόμα και να πει ότι είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν χρειάζεται καν να αναφερθεί.

Η λύση του Γιάννη Νικολαράκου αυτή τη στιγμή, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στο Μαρούσι. Όπως έχω ξαναναφέρει, ο Δήμος μας, έχει όλες τις προϋποθέσεις να μετατραπεί σε Δήμο – πρότυπο για τα διεθνή δεδομένα. Αντ’ αυτού, βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από το στόχο. Κι αν ξαναγίνει το λάθος, μπορεί η κατάσταση να μην είναι αναστρέψιμη.

Προσοχή λοιπόν αγαπητοί συντοπίτες!

Χρήστος Μυτιλινιός – Δημοσιογράφος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «Με Πάθος & Λύσεις για το Μαρούσι»

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας