ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΑ – ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ. H ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Πολυκαταστήματα –Super Market – Mini Market- Delivery Υπό Αρτέμιδος Μέγα

0

 

Γράφει η Άρτεμις Μέγα

 

Πληθώρα καταστημάτων παντός είδους υπάρχουν στο Μαρούσι.

Στα μεγάλα πολυκαταστήματα Golden, The Mall, Avenue βρίσκεις τα πάντα.

Εντός των πολυκαταστημάτων υπάρχουν καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών συσκευών, ειδών οικιακής χρήσεως και ιδιαίτερα τμήματα ειδών σίτισης.

Επίσης υπάρχουν φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών, γραφεία εξυπηρέτησης του κοινού, τράπεζες και εστιατόρια, μπαρ, ταχυφαγεία, σουβλατζίδικα.

Η διατροφή της οικογένειας είναι το πρώτιστο μέλημα της οικοδέσποινας. Αυτή συνήθως αναλαμβάνει τα της διατροφής. Αυτή ψωνίζει, αυτή μαγειρεύει.

Επιλέγει να ψωνίζει στο πλησιέστερο Super Market ή σε άλλο στο οποίο υπάρχει Parking αυτοκίνητα. Τα ράφια των Super Markets είναι κατάφορτα από προϊόντα διατροφής και άλλων ειδών.

Οι σωστοί επιχειρηματίες φροντίζουν να προμηθεύονται τα είδη τους από μονίμους προμηθευτές.

Κρεατικά , γαλακτοκομικά, οπωρολαχανικά και παντός ειδούς ζυμαρικά, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής.

Τα μεγάλα πολυκαταστήματα είναι μέλη μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών Γερμανικών –Γαλλικών –Ασιατικών και τελευταίως και Ρωσικών συμφερόντων.

Υπάρχουν όμως και μικρά Super Markets Ελληνικών συμφερόντων και καταστήματα παροχής έτοιμων φαγητών, τα Delivery, τα σουβλατζίδικα, οι κρεπερί, τα κινέζικα που τα προτιμούν πολλοί Έλληνες.

Η σωστή διατροφή ενός λαού είναι βασικό αποτέλεσμα της υγείας. Στην Ελλάδα μας στη μικρή αυτή αλλά ευλογημένη χώρα παράγουμε το βασικότερο προϊόν για την παρασκευή των φαγητών μας το Ελαιόλαδο.

Υπάρχουν βέβαια και εκλεκτά λίπη από αιγοπρόβατα και λιποειδή παρασκευάσματα όπως το Βιτάμ και άλλα συνθετικά. Τα κρεατικά μας είναι τα καλύτερα. Τα ψάρια του γλυκού νερού και τα θαλασσινά είναι εξαιρετικά είδη διατροφής. Τα όσπρια, φασόλια –φακές, ρεβύθια κ.α. Τα οπωρολαχανικά μας . Τα  πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, σταφύλια παρέχουν στον οργανισμό μας τις βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε.

Η μεσογειακή κουζίνα είναι η καταλληλότερη για την διατροφή μας.

Σήμερα που ο κορονοϊός μας στερεί τη δυνατότητα να επισκεπτόμαστε εστιατόρια και λοιπά ταχυφαγεία έχουμε τη δυνατότητα να παραγγέλνουμε ό, τι επιθυμούμε. Μ’ ένα τηλεφώνημα καταφθάνουν στην πόρτα μας ό, τι παραγγείλουμε.

Όταν ψωνίζουμε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή των προϊόντων. Πολλοί επιχειρηματίες για να ξεπουλήσουν προσφέρουν είδη ληγμένα. Επιβάλλεται να προσέχουμε τις ετικέτες ημερομηνίας παρασκευής και λήξεως του προϊόντος που αγοράσαμε.

Και κάτι ουσιώδες. Να μη παίρνουμε περισσότερα λόγω προσφοράς. Να αρκούμεθα στα αναγκαία για να μη φθάνουμε στην απόφαση να τα πετάμε γιατί έληξε η ημερομηνία.

Πολλές φορές διαπιστώνω στους κάδους των απορριμμάτων ολόκληρες συσκευασίες τροφίμων .

          «Παν μέτρον άριστον»

 Ας αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό! Ας βοηθήσουμε κι εκείνους που δεν έχουν ούτε τον επιούσιο άρτο!

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας