ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΑ Υπό Αρτέμιδος Μέγα : Πλατεία Ευτέρπης

0

Τετάρτη 26/06/2019 στις 7.30 μ.μ.  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της «Έξυπνης Πλατείας Ευτέρπης», της Smart Plaza κατά την Αγγλική στο σταθμό ΗΣΑΠ του Αμαρουσίου.

  • Μια «έξυπνη πλατεία», λοιπόν απέκτησε το Μαρούσι. Διαιρωτώμαι γιατί δόθηκε αυτός ο προσδιορισμός στην πλατεία. Διαθέτει ιδιαίτερη νοητική υπεροχή έναντι των άλλων πλατειών ας μας το εξηγήσει ο συντάξας το κείμενο…

Μπαίνω στο διαδίκτυο και διαβάζω:

«Το μεγαλύτερο, έργο του Δήμου Αμαρουσίου εδώ και αρκετές δεκαετίες εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από τον Δήμαρχο της πόλης, πρόεδρο της ΚΕΔΕ και νέο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη.

  • Πρόκειται για τη λειτουργία μιας «έξυπνης πλατείας» που βρίσκεται στον σταθμό του ΗΣΑΠ και ένα σύγχρονο parking χωρητικότητος 300 θέσεων.
  • Σκοπός όπως είπε ο κ. Πατούλης κατά την εκδήλωση των εγκαινίων είναι : η μεν πλατεία να αποτελέσει σημείο αναφοράς και τοπόσημο του Αμαρουσίου, το δε parking να εκτονώσει το έντονο πρόβλημα στάθμευσης που υπάρχει στην εμπορική περιοχή.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε αίτημα των κατοίκων για περισσότερο από 25 χρόνια, οπότε είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού Αμαρουσίου που κατάφεραν να διαχειρισθούν με επιτυχία σύνθετα τεχνικά ζητήματα. Για την υλοποίησή του ξεπεράστηκαν εμπόδια που δημιουργήθηκαν από αλλεπάλληλες προσφυγές οι οποίες κερδήθηκαν από την αρμόδια νομική ομάδα του Δήμου και εν τέλη διαψεύσθηκαν όλες οι Κασσάνδρες για αδυναμία ολοκλήρωσής του.

Κάνοντας αναδρομή στο 2007, οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Αμαρουσίου ο κ. Γεώργιος Πατούλης θύμισε ότι τότε είχε παραληφθεί ένας Δήμος με συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις άνω των 350 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης η εικόνα αυτή έχει αντιστραφεί. Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της Δημαρχίας του αξιοποιήθηκε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία και πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει έργα ύψους άνω των 130 εκατ. ευρώ σε όλο το Μαρούσι, χωρίς την επιβάρυνση των δημοτών.

  • Αναφέρθηκε στο δίκτυο κοινωνικών υποδομών που δημιουργήθηκε αλλά και στις κυψέλες πολιτισμού και δημιουργικής απασχόλησης που βρήκαν στέγη σε υπάρχουσες κτιριακές υποδομές του Δήμου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη, στη Βορέειο Βιβλιοθήκη. Επιπλέον αναφέρθηκε στην αγορά δυο ακινήτων (με πόρους από το πράσινο ταμείο) για τη φιλοξενία πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

  • Ήδη στο ένα ακίνητο φιλοξενείται το Ινστιτούτο Θεραπείας και των Τεχνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα «ΒΟΥΔΟΥΡΗ». Θύμισε επίσης τους δυο παιδικούς σταθμούς, την ανάπλαση όλων των πλατειών του Κέντρου, την εγκατάσταση νέου δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, τις δύο νέες πεζογέφυρες στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος των οδών Πεντέλης και Αναβρύτων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Αγίας Λαύρας.
  • Υπενθύμισε ότι η παράταξή του είχε κερδίσει τρείς διδοχικές φορές στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα κάθε φορά με αυξανόμενα ποσοστά!

Τα εγκαίνια του έργου τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιάς-Αμαρουσίου-Ωρωπού ο κ. Κύριλλος παρουσία των τοπικών αρχών και εκατοντάδων Μαρουσιωτών.

Και καταλήγει: αξιολογείστε το άρθρο

Εγώ, δεν προβαίνω σε αξιολόγηση του άρθρου που εμπεριέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το επιτελεσθέν έργο.

  • Ως απλή δημότης θα εκφράσω την προσωπική μου αισθητική γνώμη.

Είναι βέβαια ένα μεγάλο έργο, μεγάλου όγκου από τσιμέντο χωρίς ν’ αναδεικνύει την Ιστορική πλευρά της πόλης και να ισορροπεί με τα ήδη υπάρχοντα κτίσματα και την σιδηρά κατασκευή του σταθμού. Ευτυχώς που φυτεύτηκαν μερικά δενδρύλια και φυτά και προσδίδει στο περιβάλλον μια φυσική… νότα! Έχω όμως να ευχηθώ στους καταστηματάρχες της περιοχής που επί μια τριετία υπέστησαν τις συνέπειες της ανυπαρξίας πελατών και εσόδων. Εύχομαι να ανακάμψουν και να έχουν «καλές δουλειές».

  • Δεν επισκέφθηκα το parking

Εκείνο που με χαροποιεί είναι το γεγονός ότι ο Δήμος δημιούργησε έναν παιδικό σταθμό στην οδο Θεμιστοκλέους 3 στο ΝΕΟ ΤΕΡΜΑ όπου θα λειτουργεί τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και θα έχουν τη δυνατότητα οι δημότες και επισκέπτες να αφήνουν τα παιδιά τους στον Παιδικό Σταθμό που θα ασχολούνται με τα παιδιά ειδικοί παιδαγωγοί και θα κάνουν τα ψώνια τους.

  • Ουδείς αμφισβητεί το επιτελεσθέν έργο υπό του αεικίνητου κ. Δημάρχου. Επί 10ετίαν ήτο πανταχού παρών σε έργα της αρμοδιότητός του, στην λύση οικονομικών προβλημάτων, σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Το ενδιαφέρον του μέγιστο για το προσωπικό, τους συνεργάτες του, το ενδιαφέρον του για τα Σωματεία τους Συλλόγους και όλους τους φορείς δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

Έυχομαι να έχει υγεία και αντοχές για τα νέα του καθήκοντα ως περιφερειάρχης. Να φανεί αντάξιος των χιλιάδων ψηφοφόρων της Αττικής. Τελειώνοντας εύχομαι και η νέα Δημοτική Αρχή να εργασθεί και να επιτελέσει έργο με γνώμονα την ευημερία και την άριστη καθημερινότητα των Δημοτών.-

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας