Φιλανθρωπικό σωματείο οι φίλοι του παιδιού 19ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

0

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και ΕΠΙΚΑΙΡΑ

            Υπό Αρτέμιδος Μέγα

Στην αέναη ροή του χρόνου οι μέρες διαδέχονται η μια την άλλη και μας φέρνουν στη χαρούμενη περίοδο των εορτών. Ήδη άρχισαν οι στολισμοί των καταστημάτων και των δρόμων με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τα δέντρα τα πολύχρωμα λαμπιόνια και άλλα που δίνουν μια χαρούμενη νότα στην καθημερινότητά μας που τόσο έχουμε ανάγκη.

Κάθε χρόνο τις ημέρες που διανύουμε τα διάφορα Σωματεία και Σύλλογοι διοργανώνουν εποχιακές αγορές τα λεγόμενα (ξενόφερτα) Bazaar για να ενισχύσουν τα ταμεία τους.

Την 24η και 25η τρ. μηνός στη μεγάλη αίθουσα του κτηρίου της Hellexpo της πόλης μας επί της Λ. Κηφισίας πραγματοποιήθηκε το 19ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο παζάρι.

Επισκεφθήκαμε το χώρο και μιλήσαμε με την Πρόεδρο του Σωματείου κ. Γιάννα Παναγιωτίδου. Το Σωματείο «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ιδρύθηκε το 1987. Το Σωματείο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Πλαισιώνεται από εθελοντές, ως επί το πλείστον κυρίες και σκοπός του είναι να βοηθάει παιδιά άπορων οικογενειών.

Το 2007 ίδρυσαν έναν Παιδικό Σταθμό στην περιοχή του Κεραμικού στην οδό Καλυψούς 8 στον οποίο φοιτούν, σιτίζονται κι μορφώνονται 30 παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Το Σωματείο αναλαμβάνει να παρέχει στις οικογένειες τρόφιμα, ρουχισμό, υπόδυση, να πληρώνει τα ενοίκια και τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και διαθέτει μια ομάδα υποστήριξης των νέων μανάδων για να μπορέσουν να βρουν τον τρόπο να οργανωθούνε και να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις.

Χρήματα δεν τους δίνουν.

Ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, παιδίατρος αναλαμβάνουν και τους παρέχουν και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το Σωματείο δεν επιχορηγείται από το κράτος. Λειτουργεί χάριν των εισφορών των μελών του και από δωρεές ιδιωτών και εταιρειών. Ο Παιδικός Σταθμός για να λειτουργήσει προσλαμβάνει ειδικό προσωπικό αμοιβώμενο από το Σωματείο. Επειδή τα έξοδα είναι πολλά για τη λειτουργία του κάθε χρόνο πραγματοποιεί ένα Bazaar.

Στο Bazaar αυτό εκτός από τα ελληνικά προϊόντα που είναι όλα από δωρεές ιδιωτών και Εταιρειών συμμετέχουν 28 Πρεσβείες και 10 Προξενεία των Ασιατικών χωρών. Εκεί βλέπεις μια πανδαισία χρωμάτων και μουσικών ακουσμάτων. Στο Bazaar πωλούνται είδη ρουχισμού, υπόδησης, οικιακά σκέυη, τρόφιμα, γλυκά, είδη διακόσμισης και λαχειοφόρο αγορά.

Δεκάδες οικογένειες παρελαύνουν από τα τραπέζια που εκτίθενται τα προς πώληση προϊόντα. Το 2017 το Σωματείο πρόσφερε βοήθεια σε 250 παιδιά 200 οικογενειών καλύπτοντας βασικά θέματα υγείας, διατροφής, στέγασης, ρουχισμού, κατασκήνωσης και ψυχαγωγίας, ενω περισσότερα από 13.950 παιδιά έχουν ωφεληθεί. Ο επόμενος μεγάλος στόχος του Σωματείου είναι η ίδρυση «Κέντρου Φροντίδας και δημιουργίας» με σκοπό ώστε τα παιδιά που αποφοιτούν από το Σταθμό και τα σχολεία να συνεχίσουν να λαμβάνουν υλική και συναισθηματική υποστήριξη μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού χρειάζονται χρήματα για να κτίσουν το κατάλληλο οίκημα στο οικόπεδο που έχουν αγοράσει πλησίον του Παιδικού Σταθμού.

Τα γραφεία του Σωματείου είναι στην οδό Στησιχώρου 15 τηλ. 210-7293404 και 210-7215904.

Για όσους έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το έργο του Σωματείου στην ALPHA BANK υπάρχει ειδικός λογαριασμός: IBAN Gr 49040115011500Z002017825

Προσφέραμε στην κ Πρόεδρο έναν πίνακα ζωγραφικής για τη λαχειοφόρο αγορά.

Την ευχαριστήσαμε της ευχηθήκαμε:

«Καλή επιτυχία και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας