Ομορφιές* Νο 01, του Σταύρου Μ. Θεοδωράκη

0

Ομορφιές* Νο 01, του Σταύρου Μ. Θεοδωράκη

Με 1.058.748 εκκρεμείς υποθέσεις είναι φορτωμένα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχούν όσοι περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξή τους … οι υπηρεσίες έχουν τον έλεγχο … από τις εκκρεμείς υποθέσεις μόλις 277.442 αφορούν αμιγώς νέες συνταξιοδοτήσεις, οι 189.851 αφορούν σε κύριες συντάξεις και οι 87.591 σε επικουρικές.

Τα νέα όμως είναι καλά … από το σύνολο των 189.851 εκκρεμών κύριων συντάξεων οι 115.000 είναι ληξιπρόθεσμες δηλαδή έχει παρέλθει το τρίμηνο που θέτει ως όριο ο νόμος για την έκδοσή τους … οι 92.000 από τις ληξιπρόθεσμες έχουν πλήρεις φακέλους … είπαμε οι υπηρεσίες έχουν τον έλεγχο.

Εδώ τα νέα αρχίζουν να γίνονται ευχάριστα … το Υπουργείο έχει σχέδιο, ακαταμάχητο πράγματι σχέδιο.

Κατά πρώτον οι υπηρεσίες θα ασχοληθούν με τις ληξιπρόθεσμες 115.000 εκκρεμείς συντάξεις.

Ευφυές!

Κατά δεύτερον θα διαχωρίσουν τις 92.000 εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες συντάξεις που έχουν πλήρεις φακέλους και θα προχωρήσουν άμεσα στην έκδοσή τους … αφού πρώτα τις υπολογίσουν ξανά.

Κατά τρίτον λοιπόν θα τις υπολογίσουν ξανά προκειμένου να προσαρμοστούν στις πρόσφατες σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ και στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την μεταβολή των ποσοστών αναπλήρωσης κλπ.
Θα τις υπολογίσουν λοιπόν ξανά και θα προχωρήσουν άμεσα στην έκδοσή τους … αφού πρώτα νομοθετηθούν οι απαιτούμενες διατάξεις … στις αρχές του επόμενου έτους θα νομοθετηθούν … έχει δεσμευθεί το Υπουργείο.

Τέλειο;

Τέλειο!

Αν αναρωτιέστε τι θα απογίνει,

με τις 23.000 ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις που έχουν ελλιπή δικαιολογητικά,

με τις 74.851 μη ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις που υπολείπονται,

με τις 67.691 επικουρικές συντάξεις με πλήρη δικαιολογητικά,

με τις 20.000 επικουρικές συντάξεις με ελλιπή δικαιολογητικά,

με τις 781.306 εκκρεμείς υποθέσεις που υπολείπονται,

και με τις χιλιάδες υποθέσεις και αιτήματα συνταξιοδότησης που προστίθενται κάθε μήνα,

αν λοιπόν αναρωτιέστε τι θα απογίνει με όλα αυτά, η απάντηση είναι προφανής … θα διεκπεραιωθούν αμέσως αφού πρώτα …

Είπαμε το Υπουργείο έχει σχέδιο … όλη η Χώρα έχει σχέδιο … δεν έχει;

ΥΓ: Ο κος Γιάννης Βρούτσης, Υπουργός Εργασίας λίγες μέρες πριν, περιγράφοντας όσα παρέλαβε, δήλωσε μεταξύ άλλων «… σήμερα φέρνουμε στο φως την τραγική αλλά πραγματική εικόνα των ασφαλιστικών ταμείων…».
Να θυμίσω στον κο Υπουργό πως δεν δικαιούται να έχει και δεν έχει, κανένα άλλοθι αποτυχίας, ήταν σκιώδης υπουργός εργασίας, ήξερε και ξέραμε καιρό πριν το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει, είχε και είχαμε καθαρή εικόνα της κατάστασης που θα παραλάμβανε στις προγραμματικές του δηλώσεις κάθε άλλο παρά φειδωλός ήταν … δεν δικαιούται άλλο παρά να εργαστεί σκληρά για να υλοποιήσει όσα μας έχει υποσχεθεί.

 (*) Ομορφιές: όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει δυσμενείς, απελπιστικές καταστάσεις που δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση της συχνότητας που χρησιμοποιείται.

 

(**) ο Σταύρος Μ. Θεοδωράκης είναι Πολιτικός Μηχανικός

(***) το άρθρο δημοσιεύεται και στον δικτυακό κόμβο metarithmisi.liberal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας