ΠΑΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

0

Φέτος θα κάνουμε ένα διαφορετικό Πάσχα από τα άλλα, όμως δεν θα πρέπει να λείπουν οι πασχαλινές συνταγές από το τραπέζι μας!  Οι γονείς μπορούν να πάρουν και τα παιδιά τους μέσα στη κουζίνα για ένα δημιουργικό απόγευμα,γιατί τα μικρά τρελαίνονται να μαγειρεύουν! Σας παραθέτουμε δύο από τις Συνταγές του Άκη. Καλό Πάσχα από εμάς!

Σοκολατένιο πασχαλινό αβγό

Συστατικά

  • 300 γρ. κουβερτούρα, tempered
  • 100 γρ. κουφέτα, πολύχρωμα
  • βρώσιμα λουλούδια, χρωματιστά
  • χρυσό βρώσιμο σπρέι
  • 50 γρ. κουβερτούρα λευκή

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Παίρνουμε την ειδική φόρμα με σχήμα αβγού και την χωρίζουμε στη μέση.
  • Βάζουμε 2-3 κ.σ. από την κουβερτούρα σε κάθε φόρμα και απλώνουμε με ένα πινέλο. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί 10 λεπτά εκτός ψυγείου. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλη μια φορά.
  • Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε 1 κ.σ. από την κουβερτούρα. Χτυπάμε ελαφρά το ταψί για να απλώσει η κουβερτούρα και να σχηματιστεί η βάση. Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
  • Τοποθετούμε ένα ταψί στον φούρνο για να κάψει.
  • Ξεφορμάρουμε τα μισά σοκολατένια αβγά και τα ακουμπάμε πάνω στο καυτό ταψί.
  • Βάζουμε ανάμεσα τα χρωματιστά κουφέτα και κλείνουμε ώστε να έχουμε ένα γεμιστό σοκολατένιο αβγό.
  • Απλώνουμε λίγη κουβερτούρα στο κέντρο της βάσης και στηρίζουμε το σοκολατένιο αβγό. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
  • Ψεκάζουμε με το χρυσό σπρέι και αφήνουμε να στεγνώσει
  • Μεταφέρουμε τη λευκή κουβερτούρα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και φροντίζουμε να είναι χλιαρή.
  • Κάνουμε σχέδια με τη λευκή κουβερτούρα στην ένωση του αβγού και στη μία πλευρά του αβγού.
  • Στολίζουμε με τα ζαχαρωτά λουλούδια και σερβίρουμε.

Ψωμί σταυρός

Συστατικά

  • 250 γρ. νερό, χλιαρό
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γλυκάνισο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 30 γρ. σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, τον γλυκάνισο, το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε αλευρωμένο μπολ, πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο αλεύρι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε σε διάμετρο 30 εκ. με τη βοήθεια αλευριού.
  • Με έναν κόπτη πίτσας κόβουμε τη ζύμη σε σχήμα σαλιγκάρι και την απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας. Πλέκουμε σε σχήμα σταυρό και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τον κρόκο σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας