ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙ Η ΚΙΝΑ;, του Χρήστου Φωτιάδη

0

Ο Κινέζος πρεσβευτής αποκλειστικά στην εφημερίδα μας!

Επίσημη δημοσιογραφική ενημέρωση!

Με αφορμή το βαρυσήμαντο 20ό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, που αποτελεί το ανώτατο πολιτικό όργανο του πολυπληθούς ασιατικού γίγαντα και ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες στο Πεκίνο, ο πρεσβευτής της ΛΔ Κίνας κ. XIAO Junzheng παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τα ελληνικά ΜΜΕ. Το Αθμόνιον Βήμα ήταν φυσικά εκεί, στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για τις διεθνείς εξελίξεις!  Μάλιστα, σε προσωπική μας συνομιλία με τον κ XIAO Junzheng συμφωνήθηκε η παραχώρηση αποκλειστικής συνέντευξής του στην εφημερίδα μας!

Ο κ. ΧΙΑΟ εξήγησε την καθοριστική σημασία του Συνεδρίου, για την μελλοντική πορεία της Κίνας. Σε ένα πολύ διαφορετικό διεθνές περιβάλλον, με τις εντάσεις να απειλούν την παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη, η Κίνα οφείλει να διατηρήσει το ρόλο της, ως παράγοντας σταθερότητας και ισορροπίας. Θα αντιταχθεί αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης από συγκεκριμένες χώρας, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, θα προστατεύσει την οικονομική ης ανάπτυξη από τον εμπορικό πόλεμο που της επιβάλλεται και θα συσφίγξει τις σχέσεις της με την μεγάλη πλειοψηφία των φιλικών προς αυτήν χωρών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα!

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Συνεδρίου, οι διάφοροι μύθοι που αναπαράχθηκαν από ΜΜΕ της Δύσης, περί «έντονων αντιπαραθέσεων» και δήθεν αμφισβήτησης του Γενικού Γραμματέα και προέδρου Σι Ζινπίνγκ έπεσαν στο κενό! Ο ηγέτης του ΚΚ και της χώρας επανεκλέχτηκε πανηγυρικά για τρίτη συνεχόμενη φορά, ως ένδειξη σαφούς αναγνώρισης των επιτευγμάτων της χώρας υπό την ηγεσία του! Ενδεικτικά, ο κ. ΧΙΑΟ αναφέρθηκε στην εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, τη μείωση της εισοδηματικής ψαλίδας μεταξύ πόλης-επαρχίας, την άνοδο του προσδόκιμου ζωής πάνω από τα 78 χρόνια, την αποφασιστική αντιμετώπιση της διαφθοράς (σημείο που εξαρχής αποτέλεσε σαφή προτεραιότητα του Κινέζου προέδρου!), τη μείωση τής κατά κεφαλή κατανάλωσης της πάσης φύσεως ενέργειας και των ρύπων. «Η Κίνα παράγει σήμερα το 18,7% του παγκόσμιου εισοδήματος», δήλωσε με δικαιολογημένη υπερηφάνεια ο κ. ΧΙΑΟ!

«Η Κίνα δεν απαιτεί από καμία χώρα να υιοθετήσει το δικό της μοντέλο ανάπτυξης, αλλά και δεν θα ανεχτεί υποδείξεις και πιέσεις για την “προσαρμογή” τού εξειδικευμένου δικού της μοντέλου στα πρότυπα που επιθυμεί η Δύση», τόνισε ο Κινέζος πρεσβευτής. Όσο για τις εντάσεις στην Ταιβάν, «είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, αφού πρόκειται για έδαφος της Κίνας και εσωτερική της υπόθεση». Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές τού προέδρου Σι σε «ισχυρούς ανέμους και επικίνδυνες θύελλες που μπορεί να αντιμετωπίσει η χώρα», καθώς και στις «προκλήσεις άνευ προηγουμένου» με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο πλανήτης. Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητα θα δοθεί και στην αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για την εξασφάλιση της ειρηνικής της ανάπτυξης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας