ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙ – ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ, άρθρο του Υποναυάρχου ε.α. Στέλιου Φενέκου

0

 

Γεννημένος μαχητής ο Γιάννης, δεν ολιγώρησε ούτε στιγμή στο εγκληματικά αντιαθλητικό παιχνίδι των Ουκρανών προς αυτόν.

Απέδειξε όχι μόνο τις αθλητικές του ικανότητες αλλά και τον μαχητικό χαρακτήρα του και γιατί έχτισε σε τόσο γερά θεμέλια την ζωή του ολόκληρη.

Χωρίς καν να επιτρέψει στον εαυτό του να διαμαρτυρηθεί για τα βρώμικα και επικίνδυνα για την υγεία του φάουλ που του έκαναν οι Ουκρανοί, χαλύβδωσε το πνεύμα του και το κορμί του και πέρασε σαν σίφουνας από πάνω τους, διαλύοντας τους στην κυριολεξία, κάνοντας τους να μοιάζουν τελικά αδύναμοι και ασήμαντοι.

Γίνομαι σκληρός προς τους Ουκρανούς, γιατί ήταν εξωφρενικό να βλέπεις τον προπονητή τους να δίνει οδηγίες στους παίκτες του να τον κτυπάνε στα χέρια και να τον σπρώχνουν σε παγκόσμια θέαση. Ντροπή και μόνο ντροπή για έναν επαγγελματία προπονητή.

Όσον αφορά δε τους παίκτες που υπάκουσαν σε αυτές τις κακές εντολές και μάλιστα με ζέση και πάθος, ο χαρακτηρισμός “αντιαθλητικοί” είναι λίγος.

Όταν κάνεις τέτοια φάουλ σε ένα παίκτη που βρίσκεται σε κατάσταση δυναμικής ισορροπίας μπορεί να του προκαλέσεις σοβαρότατο τραυματισμό και να του καταστρέψεις την αθλητική του καριέρα.

Και απορώ πως παίκτες επαγγελματίες με αυτοσεβασμό και αγάπη στο άθλημα ακούνε γελοίους προπονητές και καταφεύγουν σε τέτοια μέσα καταστρέφοντας το.

Στο τέλος του αγώνα ο νικητής Γιάννης έδειξε πάλι τον χαρακτήρα του χαιρετώντας με κλασσικό αθλητικό πνεύμα έναν έναν τους αντίπαλους, νικητής τόσο στο γήπεδο όσο και στις συνειδήσεις όλων μας για το μεγαλείο της ψυχής του.

Χαίρομαι που επί της ουσίας κέκτηται της Ελληνικής παιδείας, είναι και νοιώθει Έλληνας.

ΣΗΜ: Ο προπονητής της Εθνικής μας  Ιτούδης καλά κάνει και προσπαθεί να τον προστατεύσει. Όμως είναι ευθύνη της Ομοσπονδίας μας να ενεργήσει προς την FIBA, πριν να είναι αργά  (είναι στόχος αντιαθλητικού παιχνιδιού) ώστε να μην ξαναδούμε στους επόμενους αγώνες τέτοιες απαράδεκτες διαιτησίες που έκλειναν τα μάτια μπροστά στα εγκληματικά αντιαθλητικά φάουλ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας