Τι είδα στο Μαρούσι – Δημοτικές εκλογές 2019

0

Για δεύτερη εβδομάδα ο ‘’Εξωγήινος’’ βρίσκεται στο Μαρούσι και με τις κεραίες του μαζεύει πληροφορίες για εσάς που θέλετε να ενημερωθείτε για τα προεκλογικά δημοτικά δρώμενα της περιοχής.

ΕΝ ΜΕΣΩ ‘’ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟΥ ΧΑΜΗΛΟΥ’’

Αν και η έκφραση είναι ‘’κεραυνός εν αιθρία’’, στην περίπτωση της αποχώρησης του Δημοτικού Συμβούλου και μέχρι πρότινος Αντιδημάρχου κυρίου Κώστα από τη δημοτική παράταξη ‘’Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη’’ του Δημάρχου κυρίου Γιώργου Πατούλη, η αποχώρηση αυτή δεν έγινε ‘’εν αιθρία’’ αλλά εν μέσω ‘’βαρομέτρικου χαμηλού’’.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ και γνωρίζοντες τα dessous της υπόθεσης δεν αιφνιδιάστηκαν από το γεγονός, καθώς ήταν πλέον ή βέβαιον ότι η απομάκρυνση του κυρίου Ρώτα από τη θέση του αντιδημάρχου θα λειτουργούσε καταλυτικά για τις σχέσεις των δύο ανδρών και κατ’ επέκταση στη συνεργασία τους.

Δεν είναι διόλου τυχαίο, πως όταν ο τ. Αντιδήμαρχος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Ιανουαρίου 2019 επέδωσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συβουλίου κύριο Παναγιώτη Βραχνό την επιστολή αποχώρησής του από τον Συνδυασμό, κάποιοι εντός της αιθούσης κοιτάχθηκαν με σημασία, αφού θεωρούσαν αναμενόμενη ή και δεδομένη την αντίδραση του κυρίου Ρώτα.

Εικάζεται ότι ο κ. Ρώτας έκρινε ως μεροληπτική εις βάρος του την απομάκρυνσή του από τη θέση του Αντιδημάρχου, αφ’ ης στιγμής δεν επήλθαν άλλες αλλαγές στις υψηλόσταθμες θέσεις της διοίκησης (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και λοιποί Αντιδήμαρχοι).

Ενδιαφέρον έχει και σίγουρα θα συζητηθεί μια σιβυλλική αποστροφή στην έγγραφη ανακοίνωση-αποχώρηση του τ. Αντιδημάρχου, κατά την οποία αναφέρει: ‘’Προχωρώ σε αυτή την κίνηση καθώς θέλω να είμαι συνεπής με τις αρχές μου, αλλά και λόγω των σχεδιασμών μου για τις επερχόμενες εκλογές.’’ (το πλήρες κείμενο της αποχώρησης δημοσιεύεται σε άλλη σελίδα).

Καθώς ο χρόνος προς τις Εκλογές ‘’μαζεύει’’, ο ‘’Εξωγήινος’’ εκτιμά πως ο κύριος Ρώτας σύντομα θα εξηγήσει τους ακριβείς λόγους της αποχώρησής του από το Συνδυασμό και τα σχέδια του για το μέλλον, καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις, τη στιγμή που ό,τι θα γραφεί και ό,τι θα συζητηθεί ανήκουν στη σφαίρα της εικοτολογίας.

 

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ‘’ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’’ ΤΟΥ                          Θ.ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Στην ίδια σειρά δημοτικού ενδιαφέροντος πρέπει να τοποθετηθεί και η απόφαση του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας κυρίου Δημητρίου Σμυρνή να ενταχθεί στο Συνδυασμό ‘’ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’’ του κυρίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

 

Να σημειωθεί ότι ο  κύριος Σμυρνής αποτέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα ‘’δέλεαρ’’ για αρκετούς υποψηφίους Δημάρχους, καθώς θεωρείται από τους ανερχόμενους στα δημοτικά δρώμενα, έχοντας ήδη διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία σε διάφορες θέσεις στα διοικητικά του Δήμου.

Στον ίδιο Συνδυασμό (Αμπατζόγλου) εντάχθηκε και ο κύριος Δημήτριος Λέκκας, ένας Μαρουσιώτης με μακροχρόνια και πολυσχιδή δράση στα κοινά και στα συνδικαλιστικά πράγματα της πόλης.

Λαϊκή Συσπείρωση:

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ 

Από το ΚΚΕ ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των Συνδυασμών ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’ για την Αττική. Ο ‘’Εξωγήινος’’ θα σταθεί στην περιοχή μας και θα σας πει ποιοί είναι οι εκλεκτοί του Περισσού δίνοντας έμφαση στους όμορους προς το Μαρούσι Δήμους.

-Στο Μαρούσι ο υποψήφιος Δήμαρχος από πλευράς ΚΚΕ θα ειναι ο 52χρονος Θανάσης Φωτόπουλος επικεφαλής και σήμερα της δημοτικής παράταξης του Κόμματος ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’ και δημοτικός σύμβουλος. Ο κύριος Φωτόπουλος είναι Πρόεδρος στο Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου και γραμματέας στην ομοσπονδία του κλάδου.

Στους όμορους Δήμους οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι:

-Λυκόβρυσης – Πεύκης: Άρης Κυριακίδης, ετών 35, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης από το 2010 έως το 2014. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πεύκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως βιοτέχνης παιδικών παπουτσιών. Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βόρειου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

-Κηφισιάς-Ν. Ερυθραίας-Εκάλης: Αντώνης Μήλας. Είναι 31 ετών, δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς από τον Ιούνη του 2016 μέχρι σήμερα. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας και εργάζεται ως Νοσηλευτής. Υποψήφιος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο σωματείο ιδιωτικών κλινικών Αθήνας. Έως τον Ιούνη του 2016 μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου στο Κέντρο αποκατάστασης Φιλοκτήτης του ομίλου ΙΑΣΩ.

-Πεντέλης-Μελισσίων: Σπύρος Κωνσταντάς, ετών 46, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πεντέλης. Απόφοιτος τεχνικού επαγγελματικού λυκείου, τομέας υπάλληλος λογιστηρίου. Διοικητικός υπάλληλος στο Δήμο Αμαρουσίου. Πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, οργανωτικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου. Μέλος της Τομεακής Επιτροπής ΟΤΑ – Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

-Αγ. Παρασκευής: Ανδρέας Γκιζιώτης, 61 ετών, κατοικεί στην Αγ. Παρασκευή από το 1962. Εκπαιδευτικός, εκλεγμένος για 4 τετραετίες δημοτικός σύμβουλος. Αντιπρόεδρος της Α’ – Γ’ ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας, εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων και στην Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

-Βριλησσίων: Βασίλης Βήττος, ετών 62. Δημοτικός σύμβουλος από το 2010 μέχρι και σήμερα. Κατοικεί στα Βριλήσσια. Μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών. Πρώην μέλος του ΔΣ του ΕΚΑ (Εργατικό Κέντρο Αθήνας). Μέλος της ΤΕ Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής, Ταχυδρομείων.

Σε άλλους Δήμους που ανήκουν στην  Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι:

-Ν. Ηρακλείου: Γιώργος Ζαχάρος

-Μεταμόρφωσης: Παναγιώτης Μακρίδης

-Ν. Ιωνίας: Κώστας Κατιμερτζόγλου

-Παπάγου-Χολαργού: Αντώνης Ρεκλείτης,

-Φιλοθέης-Ψυχικού: Ιωάννης Καβαλάρης

-Χαλανδρίου: Λούλα Καρατζά

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ 2014;

Στον ΣυΡιζΑ οι όποιες διεργασίες καλύπτονται από πέπλο σιωπής. Πέραν του προ καιρού δημοσιεύματος της Αυγής ότι το κυβερνόν Κόμμα στηρίζει τον κύριο Καραμέρο, κάτι που δεν έχει επαληθευτεί ή διαψευστεί από τον ίδιο, μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάτι άλλο.

Εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας πως ο χώρος της Τ.Α δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως προνομιακό πεδίο για τον ΣυΡιζΑ, οπότε δεν τον συμφέρει να αντιπαρατεθεί με Συνδυασμούς υποστηριζόμενους  από αντίπαλα Κόμματα στο Μαρούσι γιατί το αποτέλεσμα δεν προοιωνίζεται ως θετικό, ο ‘’Εξωγήινος’’ εκτιμά πως τελικά η Κουμουνδούρου θα οδηγηθεί στο να στηρίξει κάποιο ανεξάρτητο Συνδύασμο φίλα προσκείμενο προς αυτήν και από εκεί και πέρα. Από εκεί και πέρα, ακολουθώντας την πεπατημένη που ακολούθησε και το 2014 να επιχειρήσει να ‘’προσπορισθεί’’ την όποια επιτυχία του Συνδυασμού, παρουσιάζοντάς την ως δικό της επίτευγμα.

ΠΑΣΟΚ: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Στο ΠαΣοΚ όλα είναι ρευστά. Μετά την αποχώρηση του επικεφαλής του συνδυασμού ‘’Μαρούσι η πόλη μας’’ κυρίου Κώστα Βλάχου και την προσχώρησή του στον συνδυασμό ‘’Ενωμένο Μαρούσι’’ του κυρίου Καραμέρου, υπάρχει ένα μούδιασμα καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχει εμφανισθεί ή δεν έχει ξεχωρίσει κάποιος που θα μπορέσει να ηγηθεί του Κόμματος σε δημοτικό επίπεδο στο Μαρούσι. Κάποιες μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ομιλούν περί μη αυτόνομης καθόδου του σημερινού Συνδυασμού στις προσεχείς Εκλογές και φέρουν καποια από τα μέλη του να συζητούν την προοπτική συνεργασίας με τον κ. Βραχνό.

Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να αποτελέσει έκπληξη, καθότι ο κύριος Παναγιώτης Βραχνός με παρελθόν στο χώρο του ΠαΣοΚ, μπορεί να θεωρηθεί ως πιο οικείος για τους υπό αναζήτηση συνεργασιών δημοτικούς συμβούλους που ανήκουν στο ΠαΣοΚ.

Σημειώνεται, πως ο κύριος Παναγιώτης Βραχνός προετοιμάζεται για την εκδήλωση του Συνδυασμού της 19η Ιανουαρίου στον κινηματογράφο της πόλης μας ‘’Διάνα’’, ενώ μαθαίνω πως ταυτόχρονα στελεχώνεται ο Συνδυασμός του ‘’Μαρούσι-καθαρή γραμμή’’.

 

ΜΙΑ ‘’ΤΕΤΡΑΔΑ’’ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΟ

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου κύριος Γιάννης Νικολαράκος ανακοίνωσε τους τέσσερις πρώτους υποψηφίους για τον Συνδυασμό του. Πρόκειται για τους:

-Βασίλη Μπέκα, Δικηγόρο – Εμπορικολόγο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

-Βασίλη Σακαλίδη, Ιατρό – Γενικό Χειρουργό που εργάσθηκε ως ιατρόςστο ΙΚΑ Αμαρουσίου και την τελευταία πενταετία ως ιδιώτης ιατρός στην πόλη μας.

– Κώστα Νταλούκα, Παιδίατρο που ασκεί την Παιδιατρική στο ιδιωτικό του ιατρείο στο Μαρούσι και είναι: Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ ‘’Δικαίωμά μου’’, μέλος του Επιστημονικού Ινστιτούτου στην Παιδιατρική του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος στην Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για τα δικαιώματα ληπτών υγείας.

– Γιώργο Τζανάκη, Τοπογράφο Μηχανικό, που εργάζεται ως Διευθυντικό Στέλεχος στην Εταιρία Διανομής Αέριου Αττικής, ΕΔΑ Ατικής ΑΕ και έχει διατελέσει εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων φυσικού αερίου στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο της Αθήνας (ΕΚΑ).

‘’Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ’’

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας