Τι είδα στο Μαρούσι- Δημοτικές Εκλογές Αμαρουσίου 2019

0

Ω ρε γλέντια που θα κάνουμε!

Επειδή φέτος ήρθα για πρώτη φορά στη Γη και από τα Κομματικά σας είμαι άσχετος, όταν ακούω να μιλάτε εσείς οι Μαρουσιώτες για ΚΚΕ, ΣυΡιζΑ, Χρυσή Αυγή, ΠαΣοΚ, ΝΔ και κάτι άλλα Κόμματα που δεν μπορώ να συγκρατήσω τις ονομασίες τους, φροντίζω να προσανατολίζω τις κεραίες μου προς τα εκεί που γίνεται η συζήτηση για να καταλάβω τι γίνεται στην Ελλάδα και ειδικά στην πόλη σας,  που η τύχη και ο ιπτάμενος δίσκος μου μ’ έφεραν σ’ αυτή για να ζήσω για πρώτη φορά στη ζωή μου Δημοτικές Εκλογές.

 Όλοι είμαστε λίγο ΠαΣοΚ

Ήταν Κυριακή βράδυ και σε μια καφετέρια στον Σταθμό καθόταν μια παρέα 6 ατόμων και συζητούσε κάτι ακαταλαβίστικα -για μένα- πράγματα, αλλά που έχω εντύπωση, πως αν τα πω σ’ εσάς, εσείς μάλλον θα καταλάβετε τι έλεγαν, οπότε αξίζει να σας τα μεταφέρω:

-Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά τελικά, έστω και λίγο, όλοι μας είμαστε ΠαΣοΚ, είπε ο ένας με ύφος νοσταλγικό.

-Ε όχι να μας βγάλει όλους, πως είμαστε ΠαΣοΚ! Διαμαρτυρήθηκε ένας που καθόταν δίπλα του.

-Μωρέ ό,τι και να λέτε, ‘’το ΠαΣοΚ είναι εδώ’’, επέμενε ο πρώτος.

-Όταν λες ‘’εδώ’’, εννοείς εδώ, εδώ;

-Όταν λέω ‘‘το ΠαΣοΚ είναι εδώ’’, δεν εννοώ εδώ μέσα, αλλά λίγο πιο κάτω, λίγο πιο ‘κει, λίγο πιο πέρα, σε καμιά συγκέντρωση συνδυασμού, ας πούμε, με λίγα λόγια, όπου και να πας, στο ΠαΣοΚ θα τρακάρεις.

-Τι λες ρε παιδί μου, πετάχτηκε ένας τρίτος, Παντού ΠαΣοΚ βλέπεις;

-Γιατί, αμφιβάλλεις, ότι είναι παντού; Για ψάξε λίγο ανάμεσα σ’ αυτούς που ζητάνε την ψήφο σου στις Δημοτικές Εκλογές και θα βρεις κάτι παιδιά που ήσαν ΠαΣοΚ ή φλερτάριζαν στο παρελθόν μ’ ααυτό και θα δεις ότι ‘‘το ΠαΣοΚ είναι εδώ’’ ασχέτως εάν δεν είναι σήμερα ‘‘ενωμένο-δυνατό’’ για πω ολόκληρο το παλιό σύνθημα,

Τέτοια έλεγε η παρέα στην καφετέρια, που ομολογώ, πως εγώ δεν μπορούσα να τα καταλάβω. Αν όμως εσείς, σαν Γήινοι και Μαρουσιώτες μπορείτε να αποκωδικοποιήσετε τα λεγόμενά τους, θα με υποχρεώνατε να τα πείτε και σε μένα, μπας και καταλάβω τι γίνεται στην πόλη σας. Κι εγώ –να ξέρετε-  όταν γυρίσω στον πλανήτη μου θα τα διηγούμαι στους φίλους μου για να γελάνε, όπως γελάνε σήμερα όσοι Μαρουσιώτες γνωρίζουν από πρόσωπα και πράγματα και λίγο από το παρελθόν κάποιων.

Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί,τα πρόβατα στη στρούγγα

Ζαλισμένος απ’ αυτά που άκουγα και δεν μπορούσα να τα καταλάβω, έφυγα από την καφετέρια και γύρισα στον ιπτάμενο δίσκο μου παίρνοντας μια τοπική εφημερίδα από το σταντ με τα έντυπα του μαγαζιού για να διαβάσω μέχρι να κοιμηθώ.

Ξεφύλλισα την εφημερίδα, διάβασα διάφορα πράγματα, άλλα καλά, άλλα κακά, άλλα χειρότερα, άλλα χείριστα, μέχρι που έπεσε το μάτι μου σε ένα κείμενο κάποιου κυρίου, που προσπαθούσε να πείσει τους αναγνώστες, ότι  επιτέλους, βρέθηκε ‘‘κάποιος πραγματικά ακηδεμόνευτος υποψήφιος, που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους πολίτες του Αμαρουσίου και ακούει όλα τους τα προβλήματα, προσπαθώντας να βρει λύσεις …’’

Μμμ, ενδιαφέρον, σκέφτηκα και έπεσα με τα μούτρα στο διάβασμα, γιατί αυτό το ‘‘ακηδεμόνευτος’’, αν και δε γνώριζα τι είναι ακριβώς, ηχούσε ευχάριστα στο μυαλό μου και όχι στ’ αυτιά μου, όπως θα γινόταν μ’ εσάς, γιατί εμείς οι Εξωγήινοι δεν έχουμε εμφανή αυτιά κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα με τις γυναίκες μας, που επειδή κι αυτές δεν έχουν αυτιά, κρεμάνε τα σκουλαρίκια στη μύτη τους.

Και δεν έγραφε μόνο αυτά στην εφημερίδα ο καλός αυτός κύριος, αλλά στη συνέχεια έβαζε στους αναγνώστες να διαλέξουν, αν θέλουν έναν άνθρωπο που προσπαθεί να υπενθυμίσει ότι η γραμμή ενός κόμματος είναι να ψηφιστεί ο ίδιος, προκειμένου να κρατήσει τα ‘‘πρόβατα στο μαντρί’’, ή κάποιον πραγματικά ακηδεμόνευτο υποψήφιο, που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους πολίτες …’’

Δεν σας κρύβω, πως ενθουσιάστηκα με το κείμενο αυτού του κυρίου, γιατί τέτοια ωραία λόγια, ακόμα κι εμένα που δεν ζω στο Μαρούσι, με συγκίνησαν.

Το άσχημο είναι όμως, πως δεν συγκινήθηκαν οι Μαρουσιώτες, που άλλοι γέλαγαν κι άλλοι έλεγαν λόγια, που ακόμη κι ένας Εξωγήινος ντρέπεται να τα πει. Κι αυτό, γιατί όταν κάποιος τρέχει στην Πειραιώς για να είναι αυτός που θα αναλάμβανε το ρόλο ‘‘να υπενθυμίσει ότι η γραμμή ενός κόμματος είναι να ψηφιστεί ο ίδιος, προκειμένου να κρατήσει τα ‘‘πρόβατα στο μαντρί’’, το να παριστάνει μετά τον ακηδεμόνευτο υποψήφιο, και να μιλάει για ‘’πρόβατα εκτός μαντριού’’, αυτό λέγεται πολιτικός αριβισμός, αν δεν κάνω λάθος.

Κι όχι τίποτ’ άλλο, αλλά με τα πρόβατα εκτός μαντριού, πως θα τραγουδά μετά η Θώδη:

‘‘Μπήηηκαν – μωρέ – μπήηηκαν, τααα γίδια στο μαντρί,

τααα πρόβατα στη στρούγγα

Χρυυυσούλα μ’ κι αδελφούλα μ’…’’

Παρουσιάστηκε η Ιδρυτική Διακήρυξη του Συνδυασμού

‘‘Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή’’ του κυρίου  Βραχνού

Σε μια εντυπωσιακή συγκέντρω-ση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος κύριος Πά-νος Βραχνός παρουσίασε την Ιδρυ-τική Διακήρυξη του Συνδυασμού του ‘‘Μαρούσι Καθαρή Γραμμή’’.

Ο κύριος Βραχνός ανέπτυξε στους παρισταμένους τους σημαντικούς πυλώνες-στόχους του Προγράμματός του και τους 43 μέχρι στιγμής υποψηφίους  του,  18 εκ των οποίων αποτελούν το ‘‘νεοεισερχόμενο αίμα’’ του Συνδυασμού και είναι οι:  Bανδώρου Παρασκευή, Θωμά Ελένη, Καρανάσιου Μαίρη, Καστανιώτη Αικατερίνη,  Κωβαίου Ευδοκία, Κωνσταντινίδης Βασίλειος, Λέμης Νικόλαος, Μάντζαρης Γεώργιος,  Μουζακίτης Παναγιώτης, Μπάρλα Αναστασία,  Μπραΐμης Αναστάσιος, Νικολάτος Κων/νος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Παραγιουδάκη Καερίνα, Σαγρής Παναγιώτης Σουρτζή Πέγκυ, Σταυρακάκη Μυρσίνη, Θανασούρα Χαρίκλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας