ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ, άρθρο από τον ΙΑΝΟ

0

Η τεχνολογία αφορά στην επεξεργασία και την συσσώρευση της εμπειρίας και άρα κάθε νέα τεχνολογία ενέχει θέση ισχυρού όπλου.

Όπως σε κάθε τεχνολογικό τομέα έτσι και στην είδηση ο τρόπος που αυτή θα χρησιμοποιηθεί και θα δοθεί στις ανθρώπινες μάζες μπορεί να ενέχει θέση ισχυρότατου όπλου.

Ο μεγάλος διανοητής του περασμένου αιώνα  Marshall McLuhan πρωτοπόρος των media δεν πρόλαβε να βιώσει την τεχνολογική εξέλιξη του internet παρότι την προέβλεψε. Ωστόσο η πρωτοπόρα για την εποχή του θεωρία του “ το μέσο είναι το μήνυμα “ τον κάνει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Και αν η δυναμική των media στον περασμένο αιώνα μπορούσε να κατευθύνει τις ανθρώπινες μάζες εκεί που η εκάστοτε άρχουσα τάξη ήθελε και άρα να δημιουργεί ιδεολογίες, κινήματα, τάσεις, μόδα κλπ. .

Η σύγχρονη πληθώρα των πηγών διοχέτευσης της πληροφορίας που σήμερα προσφέρει το διαδίκτυο μπορεί να δημιουργήσει στοχευμένη ή μη προσέγγιση της είδησης παραπληροφόρηση, μετατόπιση της προσοχής ενίοτε και χάος.

Αυτή τη στιγμή στην γειτονιά μας συμβαίνουν μεγάλα και κρίσιμα γεγονότα η εξέλιξη των οποίων μπορεί να έχει τεράστια επίπτωση στο παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου αλλά και στην ίδια την υπόσταση της πατρίδας μας.

Ο Τουρκικός στόλος στο σύνολό του βγαίνει στο Αιγαίο, δήθεν ερευνητικά σκάφη παρουσιάζουν την τουρκική σημαία λίγο πιο κάτω από την Αθωνική χερσόνησο…

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν έρευνες “ περισπούδαστων “ διεθνών αναλυτών που προβλέπουν την εξέλιξη της Τουρκίας σε μεγάλη περιφερειακή υπερδύναμη έως το 2050 με την Ελλάδα είτε τμήμα της επικράτειάς της, είτε υπό την άμεση επιρροή της ως χώρα δορυφόρος.

Τα Ηνωμένα Έθνη υπό  την επιρροή μεγάλων δήθεν εγγυητών ( βλέπε Μ. Βρετανία ) επεξεργάζονται λύσεις σε βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού με την ανοχή ( όπως πληροφορούμαστε )  εγχώριων, δήθεν δημοκρατικών δυνάμεων της Μεγαλονήσου.

Στην δική μας νιρβάνα το εγχώριο ενδιαφέρον εστιάζεται στις πρόσφατες καταγγελίες περί σεξουαλικών επιθέσεων ανωνύμων και επωνύμων, στις φοιτητικές διαδηλώσεις, στα γεγονότα των εκπομπών μαγειρικής, οπωσδήποτε στο survivor , τον Τριαντάφυλλο , τον Τζέημς, στα διαδηλώσεις για τα δικαιώματα του αρχιτρομοκράτη και δολοφόνου Κουφοντίνα … και δεν συμμαζεύεται …..

Οι μελλοντικοί κυρίαρχοι της τεχνολογίας έλεγε ο Μακ Λούαν πριν από μισό αιώνα θα έχουν χαρούμενη διάθεση και υψηλή νοημοσύνη.

Οι μηχανές εύκολα υποτάσσουν τους κατσούφηδες και τους βλάκες ….

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας