Βόηθα Πρόεδρε, χανόμαστε! – Γράφει ο Χρήστος Μυτιλινιός

0

Βόηθα Πρόεδρε, χανόμαστε!

Η ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση δεν φαίνεται τελικά να λαμβάνει σάρκα και οστά τουλάχιστον προς το παρόν.

Να σας πω κάτι, άκρως εμπιστευτικά. Η δουλειά του Δημάρχου δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά του πολιτευτή. Αν δεν το θες πραγματικά, αν δεν ζεις δεν αναπνέεις με τον σκοπό να ηγηθείς σε ένα Δήμο και να καλυτερέψεις την πόλη σου, τότε απλά το κάνεις αγγαρεία. Κι αυτό μπορεί να φανεί πολύ έντονα.

Τα βρήκε σκούρα λοιπόν ο κ. Αμπατζόγλου. Έτρεξε άμεσα στην προστασία που εξασφαλίζει το πρόσωπο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη. Να φωτογραφηθεί και να θυμίσει σε όλους ότι είναι τάχα ο εκλεκτός. Ο εκλεκτός ενός ανθρώπου που υπεσχέθη ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση.

Και τώρα λοιπόν φτάνουμε στο πιο ουσιαστικό σημείο. Ποιος άραγε είναι καλύτερος και καταλληλότερος να ηγηθεί του Δήμου μας;

Ένας άνθρωπος που προσπαθεί να υπενθυμίσει ότι η γραμμή ενός κόμματος είναι ψηφιστεί ο ίδιος, προκειμένου να κρατήσει τα «πρόβατα στο μαντρί», ή κάποιος πραγματικά ακηδεμόνευτος υποψήφιος που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους πολίτες του Αμαρουσίου και ακούει όλα τους τα προβλήματα, προσπαθώντας να βρει λύσεις την ίδια ακριβώς ημέρα. Που στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα γνωρίζει τη λύση εξ αρχής.

Με τον Νικολαράκο στο οδοιπορικό μας έχουμε συναντήσει πολύ μεγάλο αριθμό απογοητευμένων πολιτών του Αμαρουσίου. Όλοι λένε το ίδιο πράγμα στο περίπου. «Κανείς δεν ασχολήθηκε, κανείς δεν ήρθε ποτέ!».

Βεβαίως και δεν ασχολήθηκε. Βεβαίως και δεν ήλθε ποτέ! Προφανώς είχε άλλα πράγματα να κάνει προσπαθώντας απλώς να εξασφαλίσει την πλειοψηφία και την προσωπική του φιλοδοξία. Είχε άπλετο χρόνο να συναντηθεί με κομματάρχες και αρχηγούς για να εξασφαλίσει τη «γραμμή» και τις ψήφους, αλλά μηδενικό χρόνο στο να ακούσει τους πολίτες και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα αυτού του τόπου.

Η βιτρίνα είναι ωραία. Ωραία είναι και τα μεγάλα λόγια. Είναι όμως πιο ωραία η λύση των προβλημάτων των πολιτών, η αγάπη για τον τόπο σου, η ανιδιοτελής προσφορά.

Δεν υπάρχει πλέον χώρος για προσωπικές φιλοδοξίες.

Πάθος και Λύσεις για το Μαρούσι. Μόνο αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας