ΒΟΡΕΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ- Καθημερινά Επίκαιρα

0

ΒΟΡΕΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Υπό Αρτέμιδος Μέγα

 

Το σημερινό χρονογράφημα αναφέρεται στη Βορέειο Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου.Η Βορέειος Βιβλιοθήκη αρχικά λειτούργησε από το 1978 έως το 1988 ως ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ενώ από το 1984 και μετά είχε ενσωματωθεί στο δυναμικό του τότε Πνευματικού Κέντρου του Δήμου. Τον Οκτώβριο του 2008 επί Δημαρχίας Γεωργ. Πατούλη άνοιξε τις πόρτες του στους δημότες. Σκοπός της βιβλιοθήκης είναι να μεταδώσει στους δημότες, ιδιαίτερα στους νέους, την αγάπη για το βιβλίο μέσω του οποίου αναπτύσσονται οι γνώσεις, το κριτικό πνεύμα και συντελεί στην ψυχική καλλιέργεια και ψυχαγωγία

Συνολικά διαθέτει 18.000 τόμους βιβλίων, 5.583 τίτλους βιβλίων της συλλογής του Θεόφιλου Βορέα, σπάνιες εκδόσεις, αναγνωστήριο, δενειστική βιβλιοθήκη και παιδικό τμήμα.

Στο χώρο της πραγματοποιούνται ομιλίες επιστημονικές, εκπαιδευτικές, σεμινάρια σε ειδικά επιστημονικά θέματα. Προβολές επιστημονικών και εκπαιδευτικών ταινιών. Θεατρικές παραστάσεις και ελεύθερη πρόσβαση στο internet μέσω 4ων ηλεκτρονικών υπολογιστών και 4 θέσεις προσωπικών φορητών υπολογιστών.

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη οφείλει το όνομά της στον Θεόφιλο Βορέα σπουδαίο άνθρωπο, φιλόσοφο, ψυχολόγο, θεολόγο Ακαδημαϊκό.Γεννήθηκε το 1873 και απεβίωσε το 1954.Φοίτησε στη Ριζάρειο Σχολή κατόπιν στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά στη Λειψία της Γερμανίας από όπου έλαβε το διδακτορικό του  στην Ψυχολογία και Φιλοσοφία.

Λειτουργία της Βιβλιοθήκης

  • Χρήστες της Βιβλιοθήκης είναι όσοι ενδιαφέρονται για συλλογές και βιβλία.

Μέλη μπορούν να γίνουν και να δανείζονται βιβλία οι δημότες του Αμαρουσίου και κάτοικοι όμορων δήμων. Για την εγγραφή στη δανειστική βιβλιοθήκη απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα και η συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής κάρτας μέλους.

Τα βιβλία δανείζονται για 15 ημέρες.Στη Βιβλιοθήκη υπηρετούν η Διευθύντρια και 2-3 βιβλιοθηκονόμοι ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί. Δεν δανείζονται πληροφοριακά έντυπα, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, σπάνια βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες.Προσωπικά παρόλο που έχω αναλώσει μεγάλη περίοδο της ζωής μου στη διδασκαλία και μάθηση εξακολουθώ να διαβάζω γιατί πιστεύω ότι η ανάγνωση καλών βιβλίων διευρύνειτις γνώσεις μου κρατά σε εγρήγορση τις πνευματικές λειτουργίες και με ευχαριστεί.Στην 15χρονη επαφή μου με τη βιβλιοθήκη έχω συμπληρώσει 15 καρτέλες.

Συνιστώ σε όλους να διαβάζουν. Να εγγραφούν ως μέλη της Βορεείου Βιβλιοθήκης. Θα οφεληθούν τα μέγιστα.

Το εύχομαι

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας