Συνέδριο της ΠΕΔΑ με θέμα «Αυτοδιοικητικές εκλογές ’19: H επικοινωνία στο νέο εκλογικό περιβάλλον»

0

 

Γ. Πατούλης: «Η  ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών, αποτελεί  θεμελιώδες ζήτημα για την εκλογική διαδικασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές»

Τη διασφάλιση της καλύτερης και ουσιαστικότερης ενημέρωσης των πολιτών προσδιόρισε ως προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας το 1ο θεματικό Συνέδριο της ΠΕΔΑ με τίτλο «Αυτοδιοικητικές εκλογές ’19: H επικοινωνία στο νέο εκλογικό περιβάλλον».

Το Συνέδριο άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Γ. Ιωακειμίδης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο υπουργός Εσωτερικών Α. Χαρίτσης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε πως για όλους τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, οι εκλογές είναι «μια γιορτή Δημοκρατίας, απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Από τη μεγάλη περιφέρεια της Αττικής μέχρι το πιο μικρό χωριό στην παραμεθόριο».

Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε την ανεξάρτητη και έγκυρη ενημέρωση ως βασικό πυλώνα για τη προάσπιση της δημοκρατικότητας της διαδικασίας, ωστόσο ανέφερε πως τους κινδύνους που κρύβονται στη σημερινή εποχή «που η πληροφορία είναι ανεξέλεγκτη, διακινείται με αστραπιαίες ταχύτητες, η διασταύρωσή της, η εξακρίβωση που χρειάζεται να υπάρχει για να αποτελεί πραγματική είδηση είναι ακόμα πιο δύσκολη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας