10 νέα κρούσματα κορωνοϊού- 2.245 επιβεβαιωμένα κρούσματα συνολικά

0

Τέσσερις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, με τον αριθμό των θυμάτων του ιού να ανέρχεται πλέον στους 117.

Στην ενημέρωσή του ο καθηγητής κος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα , με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να φτάνει σε 2.245 άτομα. Από αυτά το 56% είναι άνδρες, ενώ 550 σχετίζονται με κάποιο ταξίδι από το εξωτερικό και 950 με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Ακόμα 61 ασθενείς  παραμένουν διασωληνωμένοι, ενώ στα θετικά είναι πως 44 πολίτες έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Όσο για την τήρηση των μέτρων αυτές τις ημέρες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κος Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο ελληνικός λαός απέδειξε την ξεχωριστή αποφασιστικότητα, πειθαρχία και υψηλό αίσθημα ευθύνης του και υπογράμμισε πως  «οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαίωσαν τον κανόνα. Οι Έλληνες ενωμένοι να καταφέρουμε πολλά, όταν υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη δε χρειάζεται η αστυνομία». Ωστόσο επέστησε την προσοχή πως δεν πρέπει ακόμα να χαλαρώσουν τα μέτρα και τόνισε πως «να υπενθυμίσω ότι τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου» και αναφερόμενος στην άρση των περιορισμών τόνισε πως «H κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο, χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Η όποια άρση θα ξεκινούσε βήμα βήμα και με σταθερές κινήσεις. Υπομονή ώστε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη οριστικά, τίποτα δεν έχει κριθεί, χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας