«200 χρόνια ελεύθερης Ελλάδας, 1821-2021: Από το ιδεώδες στην πράξη της Δημοκρατίας, τότε και τώρα»

0

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, στις 6 μ.μ., με τον Καθηγητή του Harvard Daniel Ziblatt, για την πορεία της δημοκρατίας από την εποχή των φιλελεύθερων επαναστάσεων στην Ευρώπη και την Αμερική μέχρι σήμερα και στο μέλλον.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, ως συντονιστής της οποίας, επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω τον τριπλό στόχο της:

α. να φωτίσει τη διεθνή διάσταση της Ελληνικής Επανάστασης και τον φιλελεύθερο και δημοκρατικό χαρακτήρα της,

β. να αναδείξει τη δημοκρατική παράδοση της σύγχρονης Ελλάδας από την ίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας και τη σημασία της παράδοσης αυτής για τις γεωστρατηγικές συμμαχίες της Ελλάδας στον σημερινό κόσμο και,

γ. να υπογραμμίσει τη δυνατότητα της ελληνικής ηγεσίας να συνομιλεί με την παγκόσμια διανόηση και να συμμετέχει δημιουργικά στον διεθνή διάλογο για κρίσιμα ζητήματα όπως κατ’εξοχήν είναι το παρόν και το μέλλον της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

–        κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

–        κα Χριστίνα Κουλούρη, Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου.

–        κα Elaine Papoulias, Εκτελεστική Δ/ντρια του Minda de Gunzbrurg, Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από  την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας