2021: ΕΤΟΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ από την Ακαδημία Εθελοντισμού “HELPHELLAS”

0

Η Δημοκρατία στηρίζεται στους Ενεργούς Πολίτες!

Η Ακαδημία Εθελοντισμού “HELPHELLAS” προετοιμάζεται μέσα στο 2021 να προσφέρει τη δυνατότητα για πρώτη φορά στην Ελλάδα να εκπαιδευθεί και να πιστοποιηθεί κάποιος, προκειμένου να γίνει Εθελοντής και Ενεργός Πολίτης.

Η εκπαιδευτική μας πλατφόρμα Helpacademy_hellas με την εγγύηση της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων θα δώσει τη δυνατότητα σε εκείνους που επιθυμούν – αφού πρώτα αξιολογηθούν, να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση πάνω στον χώρο του Εθελοντισμού που βασίζεται στην επιθυμία κάθε Ενεργού Πολίτη που ΘΕΛΕΙ να προσφέρει οργανωμένα υπηρεσίες αφιλοκερδώς προς το κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας δια της συμμετοχής του στην ποιότητα ζωής της περιοχής του ή στην άμβλυνση των προβλημάτων που προκύπτουν από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.

Η εκπαιδευτική μας πλατφόρμα θα προσφέρει εξειδικευμένα γνωστικά εργαλεία, ειδικές δεξιότητες ζωής και δυνατότητες εκπαίδευσης ολιστικά στο χώρο του Εθελοντισμού, προκειμένου να συμβάλλει στη διαμόρφωση κουλτούρας κοινωνικής προσφοράς, για πρώτη φορά οργανωμένα και συντεταγμένα στον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών σε 20 διαφορετικές θεματικές ενότητες.

Η Χώρα μας μετά από 10 χρόνια οικονομικής, ηθικής και κοινωνικής κρίσης, μετά την έντονη κρίση της πανδημίας την οποία βιώνουμε έχει εξαιρετική ανάγκη από ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν ενεργά και θέλουν να συμβάλλουν στα κοινά – προσφέροντας από τις γνώσεις ή τον ελεύθερο χρόνο τους πολύτιμες υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο, στις τοπικές κοινωνίες που δρουν και ζουν.

Η Ακαδημία Εθελοντισμού με το συμβολικό όνομα και διακριτικό τίτλο Helphellas προσκαλεί τους ενεργούς πολίτες που “θέλουν” και επιθυμούν να “βοηθήσουν” τη χώρα μας, προκειμένου να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο Εθελοντών πανελλαδικά με τη συνεργασία της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από το νεοσύστατο Εθνικό Δίκτυο Πόλεων Εθελοντισμού “ΟΤΑνθέλω”.

Το Δίκτυο αυτό θα συντονίζεται μέσα από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Εθελοντών “ΗelpThePeople” που θα αποτελείται από ένα επίλεκτο σώμα ειδικών επιστημόνων εθελοντών, κυρίως ανθρωπιστικών σπουδών. Στην κατεύθυνση αυτή ήδη έχει συστρατευθεί μαζί μας και το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών αλλά και ο HCCMA.

Η πρωτοβουλία μας αυτή είναι ένα μεγάλο εθνικό εγχείρημα που απευθύνεται στους Έλληνες όλου του Κόσμου, αφού δημιουργείται και Παγκόσμιο Δίκτυο Εθελοντών Οικουμενικού Ελληνισμού, προκειμένου να προσφέρουμε στην Χώρα μας στην αφετηρία των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση ένα νέο εθνικό όραμα για τη σημασία του σημερινού ενεργού πολίτη που νοιάζεται, συμμετέχει και δρα στα κοινά, χωρίς να περιμένει όλα να “γίνονται για αυτόν… χωρίς αυτόν”, προκειμένου να αλληλοϋποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο με πνεύμα εθνικής αλληλεγγύης. Παράλληλα δημιουργείται και Δίκτυο Εθελοντών Τουρισμού για τους επισκέπτες της χώρας μας μέσω της υπηρεσίας “HelpTourism”.

Σε αυτό το ταξίδι που ξεκινά στο χάραγμα αυτής της νέας σημαντικής δεκαετίας, σας προσκαλούμε όλους και όλες μαζί μας, κυρίως όμως αυτούς που είναι αποφασισμένοι και επιθυμούν να προσφέρουν οργανωμένα χρόνο, γνώσεις και εμπειρία από την ζωή τους, να συνταχθούν μαζί μας και να δημιουργήσουμε όλη μαζί την Ελλάδα που θέλουμε και χρειαζόμαστε να δούμε τα επόμενα χρόνια.

Γιατί μέσα από τον εθελοντισμό δημιουργούνται κοινωνικά και προσωπικά οφέλη και στους ίδιους τους εθελοντές όπου εντάσσονται και δρουν σε κοινωνικές ομάδες κοινού ενδιαφέροντος μέσα από τα εσωτερικά κίνητρα του καθενός, διαμορφώνοντας ένα νέο τύπο Ενεργού Πολίτη για την Χώρα μας.

Ανατέλλει λοιπόν για μας το 2021 ως ” Έτος Ατομικής Κοινωνικής Ευθύνης”

και προσκαλούμε όσες Έλληνίδες και Έλληνες θέλουν να συμπορευθούν και να συνεργήσουν μαζί μας.

Σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις με λεπτομέρειες, είτε για συμμετοχή στην εκπαιδευτική μας πλατφόρμα, είτε για προσφορά επιστημονικής εθελοντικής προσφοράς, προκειμένου να κάνουμε τον εΘΕΛΩντισμό μας Πράξη!

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας