25η Μαρτίου 2021-Στρατιωτική παρέλαση με περιοριστικά μέτρα, έφιππους, ιστορικά λάβαρα και πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών

0

Δεν θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις όπως έχει ήδη αποφασιστεί στα πλαίσια περιορισμού της πανδημίας, ωστόσο ο εορτασμός της φετινής επετείου που συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης, σίγουρα θα γίνει με τιμές και λαμπρότητα. Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και οι απαγορεύσεις θα τηρηθούν, όμως η στρατιωτική παρέλαση αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, με έφιππους, πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών και παρουσία επισήμων προσκεκλημένων.

Οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της εθνικής επετείου είναι πυρετώδεις.Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η συγκρότηση φάλαγγας ιστορικών τμημάτων που θα προηγηθεί της παρέλασης. Στην κορυφή της θα βρίσκονται τα ιστορικά λάβαρα και οι σημαίες της Επανάστασης. Θα παρελάσουν έφιππα τμήματα με παραδοσιακές πολεμικές φορεσιές, ενώ παραδοσιακές στολές θα φορούν και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Σχολής Ευελπίδων.

Μπάντες θα παίζουν τους εθνικούς ύμνους των τεσσάρων χωρών, την ώρα που ελληνικά μαχητικά θα «σκίζουν» τον ουρανό μαζί με τέσσερα αμερικανικά F-16 και τέσσερα γαλλικά Rafale. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες αναμένεται να πετάξει κι ένας θρύλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα ελληνικό αεροσκάφος Spitfire, που ανακατασκευάστηκε στη Αγγλία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και ο Ρώσος Πρωθυπουργός Μικαήλ Μισούστιν, είναι ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους που θα τιμήσουν τη χώρα μας στην επέτειο των 200 χρόνων.

Μάλιστα η ημέρα αυτή έχει επιλεγεί για να γίνουν τα εγκαίνια του εκσυγχρονισμένου κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης, με στόχο οι επίσημοι προσκεκλημένοι να περιηγηθούν πρώτοι.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας