31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού – 418 το σύνολο

0

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κος Σ. Τσιόδρας τα οποία ανέρχονται σε 31 γεγονός που ανεβάζει το σύνολο στα 418.

Από αυτά  τα 64 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης.

Όσο για την κατάσταση των ασθενών ο κος Τσιόδρας ενημέρωσε πως 79 ασθενείς νοσηλεύονται, από τους οποίους 13 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Αισιόδοξο παραμένει το γεγονός πως  14 από τους ασθενείς που νόσησαν, έχουν πάρει εξιτήριο.

Στα στατιστικά στοιχεία μέχρι στιγμής για τη χώρα μας, αναφέρουμε πως ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 70 έτη και μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πάνω από 6.000 δείγματα.

O  κ.Τσιόδρας ανέφερε ότι σύντομα τόσο η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες θα περάσουν σε νέα λογική.  «Πλέον θα περάσουμε σε μια νέα φάση, κατά την οποία δε θα μετράμε όλα τα κρούσματα, αλλά θα καταγράφουμε τα σοβαρά κρούσματα κι εκείνα που χρειάζονται άμεση νοσηλεία»,.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι βάσει ειδικών επιδημιολογικών μοντέλων και εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες επιστήμονες, με τα μέχρι τώρα δεδομένα και βάσει του πληθυσμού και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα πραγματικά κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζονται μεταξύ 2.000 έως 3.000.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας