464 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

0

Στην τελευταία ενημέρωσή του ο κ. Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε πως τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 46, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 464.

Τα 72 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Σύμφωνα με τον κο Τσιόδρα αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 78 ασθενείς, με τους 16 να είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας ενώ όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία.

Θετικό παραμένει το γεγονός πως 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Δυστυχώς νωρίτερα σήμερα είχε ανακοινωθεί και το 6ο θύμα του ιού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 70χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς με υποκείμενα νοσήματα.

Ξεκίνησε στις ΗΠΑ η πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για εμβόλιο

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ξεκίνησε στις ΗΠΑ η πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για εμβόλιο που θα χορηγηθεί σε 45 ανθρώπους σε διαφορετικές δόσεις και σημείωσε πως «Ήδη 4 εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες και δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μαζική παραγωγή εμβολίου πριν περάσει το καλοκαίρι», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας

Ο υφυπουργός κος Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων από τον κορωνοϊό ενώ τόνισε πως η επιτήρηση του μέτρου θα είναι αυστηρή σε όλη τη χώρα.

Επίσης, έστειλε αυστηρό μήνυμα στον κόσμο να παραμένει στα σπίτια του και τόνισε πως είναι υποχρεωτική απομόνωση όσων Ελλήνων επιστρέφουν από τη χώρα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας