Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

0

 

Όπως είχε ανακοινωθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ενημέρωσε λίγο νωρίτερα για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι αλλαγές όπως ήταν αναμενόμενο δεν ήταν ριζικές αλλά σχετικά ήπιες, στο πνεύμα του Πρωθυπουργού για μικρές διορθωτικές κινήσεις μόνο όπου είναι απαραίτητο.

Χαρακτηριστικό των αλλαγών είναι η δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας υπό τον ναύαρχο εν αποστρατεία Ευάγγελο Αποστολάκη, η αλλαγή στο Υπουργείο Ύγείας όπου αποχώρισε ο Βασίλης Κικίλιας και στη θέση του αναλαμβάνει ο Θανάσης Πλεύρης, η απομάκρυνση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Χάρη Θεοχάρη, αλλά και στο υπουργείο Υγείας καθήκοντα αναπληρώτριας υπουργού αναλαμβάνει η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα, μέχρι σήμερα πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν έχουν ως εξής

1. Συνιστάται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τις αρμοδιότητες του έως σήμερα Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

2. Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

3. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.
4. Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα.
5. Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.

6. Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
7. Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.
8. Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.
9. Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.
10. Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.
11. Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας