Άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε η Υπουργός κα Ν. Κεραμέως

0

Την πρόθεση της κυβέρνησης για άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι το άνοιγμα των σχολείων και η επιστροφή των μαθητών στην δια ζώσης εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Πιθανότερη εκδοχή για το άνοιγμα είναι η επόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου, ωστόσο η κα Υπουργός δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς όπως σημείωσε αναμένει και την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία δε θα επαναλειτουργήσουν την επόμενη εβδομάδα και το άνοιγμά τους παίρνει ακόμα μια παράταση, πιθανότα για μετά τις διακοπές του Πάσχα.  Άλλωστε, όπως ανέφερε η υπουργός, είχαν ανοίξει από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τον Φεβρουάριο, σε αντίθεση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που είναι σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας και με self test. Όπως τόνισε η κα Κεραμέως κάθε πολίτης που διαθέτει ΑΜΚΑ δικαιούται ένα  self test δωρεάν ανα εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα η κα Υπουργός δήλωσε πως

«Το τεστ αυτό θα το παίρνουν οι γονείς δωρεάν από τα φαρμακεία. Δικαιούται κάθε παιδί, όπως και κάθε ενήλικας, τέσσερα τεστ τον μήνα. Κάθε Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν το self-test, με στόχο να θωρακίσουμε όσο μπορούμε τα σχολεία μας. Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν, όπως μάσκες, διαφορετικά διαλείμματα, αποστάσεις κλπ»

Τέλος η κα Κεραμέως ενημέρωσε πως οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν χωρίς μαθήματα, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν μέσα στον Ιούνιο με την μείωση της ύλης που έχει ήδη ανακοινωθεί, ενω πιθανό παραμένει και το ενδεχόμενο για παράταση του σχολικού έτους μέσα στον Ιούνιο.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας