Ανοίγουν σήμερα καφετέριες και εστιατόρια

0

Ένα ακόμη περιοριστικό μέτρο αίρεται σήμερα με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης. Ύστερα από λουκέτο σχεδόν δύο μηνών, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ ανοίγουν ξανά για να υποδεχθούν τους πελάτες τους, αν και για την ώρα αυτό επιτρέπεται μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Οι επιστήμονες ωστόσο προειδοποιούν πως οι κανόνες υγιεινής και οι περιορισμοί πρέπει να τηρηθούν και πως δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός καθώς όλα μπορούν να ανατραπούν.

Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα που καλούνται να εφαρμόσουν τα καταστήματα εστίασης είναι τα εξής:

  • Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ταυτόχρονα στο κατάστημα ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2 τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας και όχι ανά 3 τ.μ. που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
  • Σε κάθε τραπέζι μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα και όχι 4 που προβλεπόταν αρχικά. Δεν υπάρχει όριο όταν πρόκειται για οικογένεια με ανήλικα τέκνα.
  • Οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών θα είναι οι ακόλουθες: α) όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,70 μ., β) όταν τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στο 1,10 μ. και γ) όταν τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται σε 1,70 μ. Αρχικά προβλεπόταν απόσταση μεταξύ των τραπεζιών τουλάχιστον 2 μέτρα.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικός ημιυπαίθριος χώρος όταν τουλάχιστον μία πλευρά αυτού βρίσκεται σε επαφή με εξωτερικό χώρο ή αίθριο που μπορεί να αφαιρεθεί. Σε περίπτωση που ανοίγει η οροφή ενός χώρου, τότε μπορεί όλος αυτός να αξιοποιηθεί.

Κλειστά παραμένουν ακόμα και μέχρι τις 31 Μαΐου

Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα, χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα, υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο, υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο θεάτρου η κινηματογράφου, δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) 10. Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων, υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία), υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών, Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος, καθώς και εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες (συναυλίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις),  δραστηριότητες μουσείων, λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών, Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων, εγκαταστάσεις γυμναστικής ,δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων, υπηρεσίες που παρέχονται από παιδότοπους, υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας