Από αύριο 30 Δεκεμβρίου σε ισχύ τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού

0

Νέα μέτρα ανήγγειλε μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Τα μέτρα, τα οποία τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον, αφορούν στην εστίαση και τη διασκέδαση. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας στα κέντρα διασκέδασης, που πλέον μεταφέρεται στις 12 τα μεσάνυχτα ενώ στα κέντρα θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι σε τραπέζια 6 ατόμων χωρίς ορθίους και με απαγόρευση μουσικής. Κατ’εξαίρεσιν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα επεκταθεί ως τις 2 τα ξημερώματα.

Παράλληλα από αύριο θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα που αποφασίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και αφορούν:

  • Στην υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στους εργαζόμενους στην εστίαση.
  • Στη σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Στον περιορισμό στο 10% στα γήπεδα με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Σε τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50% και κυλιόμενο ωράριο.
  • Σε αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία και επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών. τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων
  • Σε απαγόρευση κάθε οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο
  • Σε ισχυρή σύσταση για διενέργεια τεστ για κορονοϊό πριν από οικογενειακές συγκεντρώσεις

Ο κ. Πλεύρης σχετικά με την κατάσταση στο εθνικό σύστημα Υγείας δήλωσε ότι βρίσκεται υπό πίεση και κυρίως νοσηλεύονται ασθενείς που νοσούν από τη μετάλλαξη Δέλτα, και υπολογίζοντας όλους τους παράγοντες, όπως την υπερ-μετάδοση της Όμικρον, έχει επέλθει συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα να στηρίξει το σύστημα εφόσον χρειαστεί με κλίνες και προσωπικό. Ο Υπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία του εμβολιασμού και κάλεσε τους πολίτες που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν, καθώς τα εμβόλια καλύπτουν τη νέα μετάλλαξη ενώ, τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά.

Σημειώνεται ότι σήμερα στη χώρα μας καταγράφηκαν 28.828 νέα κρούσματα και 72 θάνατοι ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 620.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας