Αποκαθίστανται σταδιακά οι βλάβες

0

Η πτώση δέντρων σε καλώδια λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης προκάλεσε σοβαρά προβλήματα τις προηγούμενες ώρες με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να παραμένουν χωρίς ρεύμα για σχεδόν τρία εικοσιτετράωρα. Οι βλάβες αποκαθίστανται σταδιακά ωστόσο, σύμφωνα με το ΔΕΔΔΗΕ, παραμένει άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση, με τον Υφυπουργό Πολιτικής προστασίας να κάνει λόγο για «συντριπτικές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και ειδικότερα στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της Αττικής».

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται αυτή την ώρα στις εξής περιοχές:

Δροσιά

Εκάλη

Άγιος Στέφανος

Διόνυσος  (έκτακτη ανάγκη)

Άνοιξη

Παπάγου

Τμήματα της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας.

Προβλήματα έχουν εντοπιστεί επίσης σε:

Φιλοθέη

Ηλιούπολη

Χαλάνδρι

Αγ. Απόστολοι Καλάμου

Άγιος Στέφανος

Πετρούπολη

Γλυφάδα

Περιστέρι

Ίλιον

Βριλήσσια

Κάτω Κηφισιά

Μαρούσι

Δαχτυλίδι Αμαρουσίου

Λούτσα

Παλαιό Ψυχικό

Νέο Ψυχικό

Γραμματικό

Αγία Παρασκευή

Πολύδροσο

Καπανδρίτι

Κιούρκα

Καλογρέζα

Μενίδι

Νέο Ηράκλειο

Σκαραμαγκά

Σαλαμίνα

Αυλώνα

Νέα Ιωνία

Μεταμόρφωση.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν επίσης στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ μετά από θραύση σωληνώσεων, οι οποίες απορρύθμισαν το κεντρικό δίκτυο.
Στο κέντρο της Αθήνας η εικόνα είναι διαφορετική, καθώς οι δρόμοι πλέον είναι καθαροί κι η κίνηση των οχημάτων εκτελείται απρόσκοπτα.

Σε ό,τι αφορά στις συγκοινωνίες, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι τα λεωφορεία θα ξεκινούν λόγω του παγετού στις 7πμ και ότι τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν. Επισημάνθηκε επίσης ότι στις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές είναι σαφώς πιο δύσκολη η πραγματοποίηση δρομολογίων από τις 7. Σχετικά με τις λοιπές συγκοινωνίες, το τραμ κινείται κανονικά στο δίκτυο, όπως και το Μετρό στις γραμμές 2 και 3 (εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο) ενώ αποκαταστάθηκε κι η κυκλοφορία στη γραμμή του ΗΣΑΠ, Πειραιάς-Ειρήνη με την πρόβλεψη ότι θα αποκατασταθεί εντός των επόμενων ωρών και το τμήμα ως την Κηφισιά.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας