Αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από όλους τους κλειστούς χώρους -έκκληση Πρωθυπουργού για εμβολιασμό

0
ÄÉÁÃÃÅËÌÁ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ê.ÌÇÔÓÏÔÁÊÇ EUROKINISSI ÃÑ.ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÐÁÐÁÌÇÔÓÏÓ

Στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός κος Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και θα αφορούν τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Όπως τόνισε  “Πρόκειται, λοιπόν, πράγματι για πανδημία ανεμβολίαστων, αφού οι εμβολιασμένοι ακόμα και να νοσήσουν θα έχουν ήπιες συνέπειες”.

Όπως επεσήμανε ο κος Κ. Μητσοτάκης “Η Ελλάδα θρηνεί αχρείαστες απώλειες γιατί πολύ απλά δεν έχει τα ποσοστά εμβολιασμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Κι αυτό παρά την άρτια εκστρατεία που οργάνωσε. Κυβέρνηση και κοινωνία, όμως, υπογράψαμε μαζί ένα συμβόλαιο τιμής: να μην ξανακλείσουμε, με ασπίδα το εμβόλιο. Και πρέπει να τηρήσουμε τους όρους αυτής της συμφωνίας.
Γιατί ας μην ξεχνάμε και ότι επειδή, ακριβώς, δεν περιορίσαμε την οικονομική δράση, η χώρα πέτυχε την τρίτη υψηλότερη ευρωπαϊκή επίδοση στην ανάπτυξη. Και τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας, με τη δημιουργία 180.000 νέων θέσεων εργασίας. Και βέβαια με τα σχολεία μας ανοιχτά και ασφαλή, με τα πολλά τεστ που κάνουμε”.

Πιο συγκεκριμένα τα νέα μέτρα έχουν ως εξής

 1. Όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. 
2. Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. 
3. Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 
4.  Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. 
5. Ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας
Όπως επεσήμανε ο κος Κ. Μητσοτάκης τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν στο επόμενο δίμηνο με στόχο να έχουμε φέτος καλύτερα Χριστούγεννα από πέρυσι, να σταθεροποιήσουν και να μειωθούν τα κρούσματα. 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας