Έγραψε ιστορία με το χάλκινο μετάλλιο ο Πετρούνιας στους κρίκους- Ο πρώτος αθλητής με τρία μετάλλια στο άθλημα

0

Ο μεγάλος αθλητής της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε την τρίτη θέση στους κρίκους γεμίζοντας τις ελληνικές καρδιές υπερηφάνεια και συγκίνηση. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο και χάλκινος του Τόκιο, στο αγώνισμα των κρίκων, έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος, που κατέκτησε τρία μετάλλια σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και βρέθηκε στο βάθρο των νικητών κατακτώντας την τρίτη θέση.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο της παγκόσμιας γυμναστικής και το απέδειξε περίτρανα το απόγευμα της Κυριακής 4 Αυγούστου, στους τελικούς του αγωνίσματος όπου κατάφερε να συγκεντρώσει 15.100 πόντους, κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.


Χαρούμενος και συγκινημένος ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε μετά τον αγώνα του «Το αφιερώνω στην οικογένειά μου, τον προπονητή μου, τον φυσιοθεραπευτή μου, σε όλη την Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος, συγκινημένος. Είχα μαζί μου όλη την Ελλάδα», ενώ προανήγγειλε και την συμμετοχή του στους επόμενους Ολυμπιακούς «Οπωσδήποτε, χρειάζομαι ένα καλό διάλειμμα για να αφιερώσω χρόνο στην οικογένειά μου, όμως δεν σταματάει τίποτα εδώ. Ο Αρμένιος που είδατε είναι 37 ετών και είναι πολύ καλός. Εγώ είμαι 33 ετών. Ο κώδικας της γυμναστικής αλλάζει υπέρ μου. Μειώνονται δύο ασκήσεις και νομίζω ότι κάνοντας μια καλή στρατηγική, θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι ασυναγώνιστο».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας