Ελεγχόμενη είσοδος στο supermarket από σήμερα

0
Με κάρτα εισόδου μπαίνουν από σήμερα Δευτέρα, στα σούπερ μάρκετ οι πελάτες, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του νέο κορονοϊού.

Όπως προβλέπει άλλωστε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφεύγεται, ανάλογα με τα τετραγωνικά του κάθε καταστήματος, θα μπαίνει και αντίστοιχος αριθμός καταναλωτών και θα επιβάλλεται έλεγχος στις εισόδους.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ, τα σούπερ μάρκετ οφείλουν να αναπτύξουν μηχανισμούς ελέγχου στις εισόδους των καταστημάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα συμφόρησης στους χώρους στάθμευσης και με δική τους ευθύνη θα διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται, τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. και με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους τα δύο μέτρα.

Ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα θα πρέπει να κάνει τις αγορές του σε τρόφιμα, ενώ στα επιμέρους τμήματα εντός των υπεραγορών τροφίμων, όπως χώρος κοπής τυριών κ.λ.π., θα πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών, να αποφεύγεται η χρήση μετρητών στις συναλλαγές και οι υπάλληλοι να φορούν γάντια.

Επίσης, τα σούπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργούν όλα τα καταστήματα τους και τις Κυριακές, αποκλειστικά για την εκτέλεση παράδοσης αγαθών κατ’ οίκον (delivery) στους καταναλωτές, για παραγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί από ηλεκτρονικό κατάστημα τους, ενώ ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων επιτρέπεται όλο το 24ωρο.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας