Επίσκεψη Γ. Κουμουτσάκου στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού στο Γαλάτσι

0
Ο κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος Βουλευτής Β1 του Βορείου Τομέα Αθηνών, επισκέφθηκε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.), στο Γαλάτσι και ενημερώθηκε λεπτομερώς για την υφιστάμενη κατάσταση της αγοράς εργασίας και για τις προοπτικές της στην μετα πανδημική εποχή.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Γ. Κουμουτσάκος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Αριστοτέλη Βαβουγυιό και με τον κ. Σταύρο Γαβρόγλου, Διευθυντή Ενεργητικών Πολιτικών και Διεθνών Δικτύων. Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος ενημερώθηκε ενδελεχώς για το σκοπό και τους στόχους του Ινστιτούτου, που είναι η υποστήριξη του έργου του Υπουργείου Εργασίας μέσω του σχεδιασμού στοχευμένων πολιτικών όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, καθώς και η εφαρμοσμένη έρευνα θεμάτων που άπτονται της αγοράς εργασίας και των αναπτυξιακών προοπτικών της, του επαγγελματικού προσανατολισμού και της δια βίου μάθησης.
Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος ενημερώθηκε μέσω παρουσίασης για τη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του Μηχανισμού διάγνωσης Αγοράς Εργασίας, για τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα του Ινστιτούτου όσον αφορά την αγορά εργασίας, καθώς και για τους τρόπους συλλογής, επεξεργασίας και αξιοποίησης των στατιστικών δεδομένων που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας. Επίσης, το Επιστημονικό προσωπικό του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού ενημέρωσε τον κ. Κουμουτσάκο για τη σημαντική συμβολή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων στην καταπολέμηση της φτώχειας.
Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Αριστοτέλη Βαβουγυιό και το προσωπικό του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού για την φιλοξενία και την αναλυτική παρουσίαση του έργου που επιτελούν. Υπογράμμισε πως στο πλαίσιο της Βουλευτικής του ιδιότητας θα συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού στην ενίσχυσή του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και στην ανάδειξη του σημαντικού έργου τους.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας