Φόβοι για αναβολή στο άνοιγμα των Σχολείων τη Δευτέρα 11/1 – Διαψεύδει το Υπουργείο Παιδείας: Kανονικά θα ανοίξουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

0

Παρότι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης παραμένουν στην κατεύθυνση πως η θέληση είναι τα σχολεία να ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, σημερινές δηλώσεις προκάλεσαν την ανησυχία πως ίσως αυτό δεν πραγματοποιηθεί τελικά.

Νωρίτερα ο Υπουργός Επικρατείας κος Γεραπετρίτης έκανε λόγω για νέα ακόμη και αιφνιδιαστικά μέτρα εφόσον αυτό χρειαστεί και χαρακτηριστικά δήλωσε πως «Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο».

Άλλωστε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, κα Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε ξεκάθαρα πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Πιο συγκεκριμένα είπε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται συνεχώς, και πως αύριο αναμένεται η Επιτροπή να κάνει την εισήγησή της στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα», αφήνοντας να εννοηθεί πως ακόμα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση, ούτε για το άνοιγμα των σχολείων.

Οι δηλώσεις αυτές όπως είναι φυσικό έχουν προκαλέσει εκ νέου την ανησυχία σε γονείς και μαθητές που για άλλη μια φορά βρίσκονται σε αβεβαιότητα για τι ακριβώς θα ακολουθήσει.

Ωατόσο νωρίτερα το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει την κατάσταση και επισημαίνει πως

 Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1

Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας