Γ. Κουμουτσάκος: “Όλοι πίσω στο σπίτι ασφαλείς και υγιείς. Για εμάς και τα παιδιά μας.”

0

«Εξαιρετικά σημαντικό και ταυτόχρονα επίκαιρο» χαρακτήρισε ο βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα κ. Γιώργος Κουμουτσάκος το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Οδηγώντας με ασφάλεια» κατά τη σημερινή σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Με αφορμή τα δύο τραγικά οδικά δυστυχήματα που στέρησαν τη ζωή σε δύο νέους ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Κουμουτσάκος παρουσίασε μία σειρά στοιχείων για το θέμα στη χώρα μας όπου καθημερινά δύο άνθρωποι τραυματίζονται σοβαρά ενώ άλλοι δύο χάνουν τη ζωή τους στο δρόμο. Τα δύο τελευταία θύματα ήταν στη Θεσσαλονίκη, ο 47χρονος διανομέας Δημήτρης Ασημάκης και η 42χρονη αθλήτρια Δήμητρα Ιορδανίδου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 2019 περισσότεροι από τους μισούς θανάτους από τροχαία στην Ελλάδα, αντιστοιχούν σε ευάλωτους χρήστες του δικτύου. Δηλαδή πεζούς, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές.

Αναφερόμενος στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου «Οδηγώντας με Ασφάλεια», παρουσίασε επιγραμματικά τα οφέλη του, καθώς:
Αναβαθμίζει την εκπαίδευση των υποψήφιων οδηγών
Διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας εξέτασης των υποψήφιων οδηγών
Ενισχύει τη διαφάνεια και καταπολεμά τα φαινόμενα διαφθοράς.
Ενισχύει την ασφαλή οδήγηση και προάγει την Οδική Ασφάλεια με καινοτόμες πρακτικές.

Ο κ. Κουμουτσάκος, αφού υπογράμμισε την σημασία της ενίσχυσης της εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών που το νομοσχέδιο προβλέπει μέσω στοχευμένων ρυθμίσεων και παρεμβάσεων, επέμεινε στην ανάγκη να ενταχθεί στο πρόγραμμα σπουδών των σχολείων η συνολική κυκλοφοριακή αγωγή. Όπως σημείωσε, η οδική ασφάλεια δεν απαιτεί μόνο καλύτερο οδικό δίκτυο ή μόνο καλύτερα και νεότερα οχήματα αλλά και καλύτερα εκπαιδευμένους, καταρτισμένους και υπεύθυνούς οδηγούς και υπεύθυνους πεζούς και ποδηλάτες, που σέβονται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Κλείνοντας, ο κ. Κουμουτσάκος συνόψισε το στοίχημα της κυβέρνησης με την εισήγηση του νομοσχεδίου αυτού σε δύο φράσεις: «Όλοι πίσω στο σπίτι ασφαλείς και υγιείς. Για εμάς και τα παιδιά μας».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο από την ομιλία εδώ (https://gkoumoutsakos.gr/content/s-n-ypoyrgeioy-ypodomon-kai-metaforon-odigontas-me-asfaleia/).

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας