Η κακοκαιρία «Μήδεια» χτυπά την Αττική- που παρουσιάζονται προβλήματα

0

Λευκό τοπίο αντίκρυσαν οι Αθηναίοι σήμερα το πρωί στις περισσότερες περιοχές του λεκανοπεδίου, με εντονοτερα τα φαινόμενα από την κακοκαιρία «Μήδεια» να είναι στα βόρρεια και ανατολικά του νομού. Από τις βραδυνές ώρες και προς τα ξημερώματα της Δευτέρας  χιονίζει σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο, στα βόρεια προάστεια, από το Χαλάνδρι και βορειότερα, οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από χιόνι και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες. Με δυσκολία η κίνηση στην Κηφισίας από το Μαρούσι και πάνω.

Ωστόσο χιονίζει και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα νότια προάστια. Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κίνηση στην Αθηνών Λαμίας η οποία παραμένει κλειστή από τη γέφυρα Καλυφτάκη, στην Κηφισιά έως τη Λαμία. Οι οδηγοί με αναστροφή επιστρέφουν και ήδη, έχει δημιουργηθεί ουρά από αυτοκίνητα. Άνοιξε ο κόμβος στη γέφυρα Βαρυμπόμπης στο ρεύμα προς Αθήνα, δεν έχει ανοίξει το σημείο με κατεύθυνση προς Λαμία όπου παραμένει η καθολική απαγόρευση.

Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή σε αρκετές περιοχές όπως Εκάλης, Δροσιάς, Αγίου Στεφάνου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Μαρκόπουλου, Ωρωπού, Καπανδριτίου, Αυλώνα και Καλάμου.

Και τα ΜΜΜ αντιμετώσαν προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία με τον Ηλεκτρικό να κλείνει από Ειρήνη μέχρι Κηφισιά λόγω χιονόπτωσης. Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους σταθμούς Νερατζιώτισσα, ΚΑΤ, Μαρούσι και Κηφισιά. Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ εκτελούνται κανονικά στο τμήμα Ειρήνη – Πειραιάς, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες με τα κατάλληλα μηχανήματα, για να ανοίξουν και οι υπόλοιποι σταθμοί. Προβλήματα αντιμετώπισαν και τα λεωφορεία στα βόρεια προάστια, με το Α8 (δρομολόγιο Πολυτεχνείο-Νέα Ιωνία-Μαρούσι) να σταματά το δρομολόγιό του.

Με εκχιονιστικά μηχανήματα Δήμοι και Περιφέρειες προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους στα Βόρεια Προάστια.

Η κακοκαιρία που αυτή τη στιγμή παρουσιάζει μικρή ύφεση, αναμένεται να ενταθεί από το βράδυ αργά της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης όπου αναμένεται να σταματήσουν οι χιονοπτώσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας