Κουμουτσάκος στη Λευκωσία: «Η Τουρκία θα βρει τον Ελληνισμό ενωμένο απέναντί της»

0
Προεδρικό Μέγαρο Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, στο Προεδρικό Μέγαρο. // Presidential Palace The President of the Republic Mr Nicos Anastasiades receives the member of the New Democracy party in the Greek Parliament Mr Giorgos Koumoutsakos.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Κουμουτσάκος οποίος βρίσκεται στη Λευκωσία εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην εξόδιο ακολουθία του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Κουμουτσάκος έγραψε:

«Εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και ολόκληρης της παράταξής μας εκφράζω τα βαθιά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Δημήτρη Χριστόφια. Ενός πολιτικού που ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούσε κανείς μαζί του ιδεολογικά, τον αντιμετώπιζε πάντα με σεβασμό και προσοχή, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξε ένας αληθινός πατριώτης που κατέβαλε άοκνες προσπάθειες και είχε ασίγαστη επιθυμία για τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση της Νήσου. Τον τιμούμε για όσα προσέφερε».

Αμέσως μετά, ο κ. Κουμουτσάκος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο κ Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίο, αφού μετέφερε τα βαθιά συλλυπητήρια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του Δημήτρη Χριστόφια, είχε εκτενή συζήτηση για τις πρόσφατες εξελίξεις και την κατάσταση έντασης που δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο η παραβατικότητα και προκλητικότητα της Τουρκίας.

Μετά τη συνάντηση, την πλήρη ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάλου ο κ. Κουμουτσάκος έκανε δηλώσεις στα Κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στις οποίες μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Αν η Τουρκία επιμείνει στη διαρκή, αντιπαραγωγική και παράνομη ένταση, η Ε.Ε. θα πρέπει να μετακινηθεί από τις λέξεις και τις δηλώσεις, σε ενέργειες. Να αποφασίσει μέτρα και κυρώσεις για τη χώρα αυτή, η οποία θα βρει τον Ελληνισμό ενωμένο απέναντί της». 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας