Λειτουργία σχολείων και καταστημάτων από σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

0

Καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, οι αποφάσεις της κυβέρνησης τροποποιούνται μέρα με τη μέρα. Έτσι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου έρχονται κάποιες επιπλέον απαγορεύσεις σε μετακινήσεις και λιανεμπόριο.

Πιο συγκεκριμένα συνεχίζεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων στις περιοχές που δεν έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Αντίθετα δε θα ισχύσει αυτό για τις επιβαρυμένες περιφερειακές ενότητες. Υπενθυμίζεται ότι οι σχολικές μονάδες που έχουν βάλει λουκέτο λόγω κρουσμάτων σε μαθητές και καθηγητές έχουν ξεπεράσει τις 330.

Δια ζώσης εκπαίδευση για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για λύκεια (και γυμνάσια με λυκειακές τάξεις) ισχύει για την Περιφέρεια Αττικής ενω δια ζώσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν και όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων. Για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, όπως τα πανεπιστήμια, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης θα συνεχίσουν την εξ αποστάσεως λειτουργία

Όσο για τα καταστήματα από σήμερα Δευτέρα 8/2 θα λειτουργήσουν μόνο με την υπηρεσία click away. Κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, κέντρα αισθητικής, πρακτορεία ΟΠΑΠ και ΚΤΕΟ θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ραντεβού. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7:00 έως τις 20:00 και μόνο ενω το Σάββατο όλα θα είναι κλειστά, εκτός από τα καταστήματα τροφίμων, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία που θα λειτουργούν από τις 7:00 μέχρι τις 17:00. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο με αποστολή SMS και οι μετακινήσεις εκτός νομού συνεχίζουν να απαγορέυονται. Τέλος τα  Σαββατοκύριακα αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας