Με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

0

Ένα αλλιώτικο ξεκίνημα έκαναν μαθητές και εκπαιδευτικοί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού. Βασικό μέτρο πρόληψης είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, όπως και ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, αιθουσών και εξοπλισμού ενώ οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με την επεξήγηση και τη συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης, που έχει καθορίσει ο ΕΟΔΥ..

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, έφτασαν στα σχολεία φορώντας τις μάσκες τους, ενώ σε κάποιες μεμονωμένες όπως φαίνεται περιπτώσεις δεν έλειψαν και εκείνοι που αρνήθηκαν να φορέσουν τα παιδιά τους μάσκα. Παράλληλα στα Δημοτικά, πραγματοποιήθηκε και η διανομή των ατομικών δοχείων νερού (παγουριών) ανά μαθητή και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο. Οι μαθητές παρέμειναν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού, ο οποίος έγινε ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου. Μάλιστα ορισμένα σχολεία προχώρησαν ακόμα περισσότερο στα προληπτικά μέσα και εφάρμοσαν θερμικές κάμερες στην είσοδο  ή θερμόμετρα εξ αποστάσεως.

Αισιόδοξη για την νέα σχολική χρονιά η Υπουργός Παιδείας κα Ν. Κεραμέως δήλωσε πως «Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε». Συνεχίζοντας στο μήνυμά της η κα Υπουργός τόνισε πως  «Μια νέα χρονιά ξεκινά γεμάτη όρεξη για μάθηση, ελπίδες, προσδοκίες, αλλά και με τις ιδιαιτερότητες μίας νέας κανονικότητας. Επιστρέφουμε στα θρανία, τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους δασκάλους και τους καθηγητές μας, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Μαθαίνουμε ασφαλείς»

Τέλος σημείωσε με έμφαση πως οι προτεραιότητες για τη νέα σχολική χρονιά είναι αφ’ ενός να συνεχιστεί όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται η απαραίτητη για όλους εκπαιδευτική διαδικασία, αφ’ ετέρου να προστατευτεί η «πολύτιμη υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, και των οικογενειών και τονίζει πως «Μια νέα χρονιά ξεκινά γεμάτη όρεξη για μάθηση, ελπίδες, προσδοκίες, αλλά και με τις ιδιαιτερότητες μίας νέας κανονικότητας. Τους περασμένους μήνες δοκιμαστήκαμε πολύ. Όμως προσαρμοστήκαμε, αλλάξαμε τις συνήθειές μας και βγήκαμε νικητές. Έτσι και τώρα, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας