Με μάσκες θα ανοίξουν τα σχολεία- Αντιδράσεις από ομάδες γονέων στο Facebook

0

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει πλέον αναλάβει την υπόθεση με τις ομάδες στο Facebook που καλουν γονείς και μαθητές να μην φορέσουν μάσκες στα σχολεία ως μέτρο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Η διαδικασία κινήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που έστειλε στον εισαγγελέα χαρακτηριστικά δημοσιεύματα, που είχαν πρόσφατα αναρτηθεί σε κυρίως χαμηλής επισκεψιμότητας ιστοσελίδες και καλούσαν τους αναγνώστες να μην εφαρμόζουν μέτρα προφύλαξης. Τα εν λόγω δημοσιεύματα στηρίζουν τις απόψεις τους σε μη εξακριβωμένα στοιχεία και δήθεν επιστημονική απόψεις πώς η χρήση μάσκας μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στην υγεία του παιδιού ενώ αναφέρονται ακόμη και σε θεωρίες συνωμοσίας. Πάντως σημειώνεται πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, έχει ήδη από τις αρχές Αυγούστου διατάξει προκαταρκτική εξέταση για δημοσιεύματα κυρίως στον ηλεκτρονικό Τύπο που καλούν στη μη τήρηση των νόμων που τίθενται σε ισχύ από την πολιτεία για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο εισαγγελέας ζητεί από τους αστυνομικούς να διερευνήσουν εάν οι συντάκτες των επίμαχων δημοσιευμάτων παραβιάζουν το άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα για «δημόσια διέγερση σε απείθεια κατά των νομων”.

Σε νεότερες δηλώσεις της της η Υπουργός κα Ν. Κεραμεως προέβη σε διευκρινίσεις δηλώνοντας πως “η χρήση μάσκας αφορά σε εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Η υπουργός ανέφερε ότι μάσκα θα φορούν εκπαιδευτικοί και μαθητές, ότι θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, ότι θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και ότι θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, η ΚΥΑ που εξεδόθη την Παρασκευή προβλέπει υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας τόσο για τους φοιτητές, όσο και για το διδακτικό και λοιπό προσωπικό καθ΄ όλη τη διάρκεια της εξέτασης και για όλες τις μορφές των διά ζώσης εξετάσεων (γραπτές και προφορικές).

Επίσης η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους ανοικτούς και κλειστούς κοινόχρηστους χώρους των Α.Ε.Ι. καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους των εστιών, ενώ, όπως τονίζεται, υπάρχει επισήμανση και αναφορά στις οδηγίες για το ζήτημα του αερισμού των αιθουσών και των αμφιθεάτρων διεξαγωγής των εξετάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας