Με self tests άνοιξαν σήμερα τα Λυκεία

0
Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών άνοιξαν σήμερα τα Λύκεια όλης της χώρας. Οι μαθητές μετά από πέντε μήνες απουσίας από τις αίθουσες των σχολείων επέστρεψαν αφού προηγουμένως είχαν κάνει τα απαραίτητα πλέον self tests. Το ίδιο ισχύει και για εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό.
Ωστόσο ήδη 408 μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί, οι οποίοι ήταν ασυμπτωματικοί και έκαναν το τεστ προκειμένου να προσέλθουν το πρωί της Δευτέρας στα σχολεία τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που έκαναν το self test και δήλωσαν το αποτέλεσμα στο self-testinf.gov.gr, 236 μαθητές Λυκείων και 172 εκπαιδευτικοί και άτομα βοηθητικού προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, χωρίς να έχουν κανένα απολύτως σύμπτωμα. Το ποσοστό ανέρχεται σε 0,27% των τεστ που διενεργήθηκαν.
Τέλος, συνεχίζουν να ισχύουν και όλα τα μέτρα που εφαρμόζονταν σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας με τους Δήμους να συνεχίζουν τις απολυμάνσεις σχολικών κτιρίων, ενώ τα Λύκεια λειτουργούν και πάλι με αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως:
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών
  • Σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες
  • Χρήση αντισηπτικών
  • Σχολαστικοί καθαρισμοί
  • Τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά
  • Μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας