Με self tests και μέτρα προστασίας άνοιξαν σήμερα τα σχολεία

0

Μετά από μήνες αποχής από τη φυσική παρουσία στις σχολικές αίθουσες, οι μαθητές επέστρεψαν σήμερα το πρωί στα σχολεία. Μακρυά από τις οθόνες των υπολογιστών, τα παιδιά όλων των βαθμίδων, τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα, μάσκες, αντισηπτικά, χωριστά διαλείμματα, αποστάσεις επανήλθαν στο φυσικό τους χώρο που για τόσο μεγάλο διάστημα είχαν στερηθεί.Βέβαι εξαίρεση αποτελούνοι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που μένουν μαζί με άτομα, τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, και έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από το σχολείο τους να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα.

Απαραίτητη προυπόθεση η επίδειξη του αρνητικού αποτελέσματος self test, τα οποία και θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς υποχρεωτικά.

Μάλιστα σχεδόν 3.000 είναι τα θετικά self tests σε εκπαιδευτικούς, μαθητές κι εργαζόμενους στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όσοι βγήκαν θετικοί θα πρέπει να υποβληθούν και σε μοριακό τεστ κορωνοϊού για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα. Ο συνολικός αριθμός μαθητών, εκπαιδευτικών κι άλλων εργαζομένων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπολογίζεται στα 1,7 εκατ. άτομα.

Στην περἰπτωση των θετικών αποτελεσμάτων ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην πλατφόρμα που δηλώνωνται τα αποτελέσματα εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων. Η κυβέρνηση εξετάζει λύσεις ώστε να απλοποιηθεί το σύστημα και να μην υπάρξει ξανά αναστάτωση.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας