Μεγάλη φωτιά αυτή τη στιγμή σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη -Κλείνει η Εθνική Οδός Αθηνών- Λαμίας

0

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη σε δασική έκταση κοντά στην Άνω Βαρυμπόμπη.  Η πυρκαγιά είναι στον δήμο Αχαρνών και σε κοντινή απόσταση από τα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοϊου ενω σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μια περιοχή με παρθένο δάσος, μακριά από κατοικίες. Ο καπνός ωστόσο έχει επεκταθει στις γύρω περιοχές και είναι ορατός από πολλά σημεία στο λεκανοπέδιο. Την κατάσταση κάνουν ακόμα πιο δύσκολη οι υψηλές θερμοκρασίες. H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έβγαλε αμέσως προειδοποίηση 112 για τους κατοίκους, να κλείσουν παράθυρα και καμινάδες και να είναι σε διαρκή επιφυλακή, ενώ υπάρχουν και αρκετές διακοπές ρεύματος στην περιοχή.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, ενώ ήδη κινητοποιήθηκαν κι επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 1. Τατοΐου από Λ. Κύμης εώς την οδό Ερυθραίας 2. Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης 3. Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία – Ταβέρνα Λάμπρος)

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν υπάρξει αναφορές για εκρήξεις σε πυλώνες υψηλής τάσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται για την ώρα κατοικημένες περιοχές, ωστόσο εκκενώθηκαν προληπτικά κάποιες βιομηχανίες και η κατασκήνωση (Χαρούμενο Χωριό) στη Βαρυμπόμπη, στην οποία βρίσκονταν 80 παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας