Μετά από 3 ώρες ανάνηψης το δίχρονο αγόρι από την Κρήτη επανήλθε στη ζωή-Νοσηλέυεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ

0

Μια απίστευτη ιστορία εξελίσσεται από χτές το μεσημέρι στην Κρήτη. Το μόλις δυο ετών αγοράκι που βρέθηκε μέσα σε βαρέλι, δίνει μάχη για τη ζωή του, διασωληνωμένο και τα επόμενα 24ώρα θα είναι κρίσιμα. Το παιδί μετά από σχεδόν 2,5 ώρες ανάνηψης επανήλθε στη ζωή, ως ένα θαύμα!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το παιδί ξέφυγε, για λίγα λεπτά από την προσοχή των γονιών του στο χωριό Λιγόρτυνος του δήμου Αρχάνων Αστερουσίων στο Ηράκλειο. Μετά από λίγη ώρα βρέθηκε αναίσθητο μέσα σε ανοιχτό βαρέλι που ήταν γεμάτο με νερό.

Όπως είναι φυσικό πανικόβλητοι οι γονείς το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Εκεί οι γιατροί και οι νοσηλευτές του κέντρου, παρουσία παιδιάτρου και με τη βοήθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ έκαναν τα πάντα για να του δώσουν ξανά σφυγμό και ανάσα, ενώ παράλληλα προσπαθούσαν να το ζεστάνουν.  Αν και η διαδικασία ανάνηψης διαρκεί συνήθως μισή ώρα, εκείνοι επί τρεις ώρες πάλευαν να φέρουν «πίσω» το αγοράκι.

Παρών ο τραγικός πατέρας που ούρλιαζε και τους εκλιπαρούσε να σώσουν το παιδί του. Μετά από περίπου τρεις ώρες τεράστιας προσπάθεις των γιατρών, ανακοινώθηκε στους γονείς ότι το αγοράκι τους είναι νεκρό. Στο χωριό είχε ήδη φτάσει η αστυνομία ενώ είχε ενημερωθεί και ιατροδικαστής. Κλήθηκε, μάλιστα, νεκροφόρα και ξεκίνησε η τυπική διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τη στιγμή που έπρεπε να κάνουν στο παιδί ένα τελευταίο καρδιογράφημα για να το συνοδεύσει με την ισοηλεκτρική γραμμή,  άρχισε ξαφνικά να έχει καρδιακή δραστηριότητα. 

Ἀμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και είπαν στον οδηγό της νεκροφόρας να αποχωρήσει, καθώς το παιδί εμφάνισε σφυγμό, αν και ήταν ασθενής.

Διασωλήνωσαν τον δίχρονο, οποίος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου δίνει μάχη για να βγει νικητής.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας