Νέα μέτρα φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον από 3 – 16 Ιανουαρίου

0
Μετά την σύσκεψη που πραγματοποίησε πριν μερικές ημέρες η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, το απόγευμα της Δευτέρας 27 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Υγείας κος Θ. Πλεύρης ανακοίνωσε μια σειρά από νέα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν από την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, ως τις 16 του ίδιου μήνα, με προοπτική επέκτασης εάν δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, τα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα. H μουσική προς το παρόν επιτρέπεται, αλλά όπως είπε ο υπουργός αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική.
  • Επίσης όχι όρθιοι, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας