Νέο αυστηρότερο lockdown μέχρι τις 11 Ιανουαρίου- σήμερα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

0

Σε ισχύ τέθηκε από την Κυριακή το πιο αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας που αλλάζει ώρα κατά μια ώρα νωρίτερα.  Με το νέο  lockdown επανέρχεται η χώρα στην κατάσταση κατά την οποία το λιανεμπόριο ήταν κλειστό, καθώς και βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, εκκλησίες, ΚΤΕΟ, ενώ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος δεν επιτρέπονταν.

Σχετικά με τις εκκλησίες, δεν θα γίνει τα Θεοφάνεια ο Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους, ωστόσο σήμερα Δευτέρα η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει για το θέμα.  Η απαγόρευση μετακίνησης γίνεται πλέον από 21:00 έως 5:00 με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Μάλιστα σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει για να κάνει τις εισηγήσεις της και για το άνοιγμα των σχολείων. Τα μέλη της επιτροπής θα εξετάσουν τα επιδημιολογικά στοιχεία για τις ημέρες των Χριστουγέννων και ανάλογα με αυτά θα αποφασίσουν τι θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση. Αυτό που φοβούνται είναι πως η αυξημένη κινητικότητα και χαλαρότητα που παρατηρήθηκε κατά την εορταστική περίοδο προκάλεσε αυξημένη διασπορά του κορωνοϊού.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας