Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) ενώνει τις δυνάμεις του με την εταιρεία ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε. – Περιβαλλοντική Διαχείριση.

0

Μεγάλη στρατηγική συνεργασία ΣΕΟ – ΤΕΧΑΝ

 

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) ενώνει τις δυνάμεις του με την εταιρεία ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε. – Περιβαλλοντική Διαχείριση.

Το Πρωτόκολλο συνυπέγραψαν o Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε. κ. Απόστολος Μούργος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κ. Σταυρούλα Ζυγούρη (Ολυμπιονίκης της πάλης) την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 στην αίθουσα Boardroom του ξενοδοχείου  Grande Bretagne στο Σύνταγμα.

Η συνεργασία αυτή βασίστηκε στο κοινό όραμα για ένα καλύτερο περιβάλλον και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων – και ιδιαίτερα, των νέων ανθρώπων. Η πρωτοβουλία μας απαντά στη έντονη ανησυχία των φορέων μας για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τη διαρκή υποβάθμιση των φυσικών πόρων εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Στόχος μας: η διατήρηση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), Βούλα Ζυγούρη  σημείωσε: «Αναμφισβήτητα, η κλιματική αλλαγή βρίσκεται ανάμεσα μεγαλύτερες απειλές του πλανήτη τον αιώνα που διανύουμε και προκαλεί άπαντες να ενεργοποιηθούμε για την προστασία του. Καταναλώνουμε τους φυσικούς πόρους μας πολύ γρηγορότερα από την φυσική αναπλήρωσή τους. Ειδικά στη χώρα μας, όπου καταναλώνουμε 2,5 φορές γρηγορότερα από ότι μπορεί να αναπληρωθεί, είναι χρέος καθενός μας να συμβάλει στη μείωση του «οικολογικού χρέους» προς τον πλανήτη.

Η φιλοσοφία του αθλητισμού σχετίζεται στενά με το περιβάλλον. Γιατί ο αθλητισμός προϋποθέτει ένα υγιές φυσικό περιβάλλον κι έτσι μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και έμπνευση για βαθύτερο σεβασμό προς τη φύση.  Επιπλέον, αγγίζει εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικά δυναμικό εργαλείο για την δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και ανάμεσα στην ίδια την αθλητική κοινότητα στην οποία μοιραία, αναλογεί μέρος του περιβαλλοντικού αποτυπώματος».

Ο Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε. κ. Απόστολος Μούργος, αναφορικά με τη νέα αυτή συνεργασία τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε δυνατούς συμμάχους στην προσπάθειά μας να μεταφέρουμε το μήνυμα της σωστής ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντός μας. Μέσα από την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού – και ειδικά του πιο νεανικού – σχετικά με τα οφέλη που αποφέρει η σωστή περιβαλλοντική διαχείριση και η κυκλική οικονομία, προάγουμε την ευημερία όλων μας μέσα από τη διατήρηση ενός καθαρού και υγιούς πλανήτη. Είμαστε σίγουροι ότι μέσα από τις ενέργειες του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και των μελών του, η σημασία της ανακύκλωσης θα αποτυπωθεί ακόμα πιο δυναμικά και η περιβαλλοντική συνείδηση θα ενισχυθεί σε κάθε επίπεδο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκ μέρους του ΣΕΟ οι Ολυμπιονίκες: Εύη Μωραϊτίδου (Αντιπρόεδρος ΣΕΟ, αργυρή Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης), Χαρά Καρυάμη (Ειδ. Γραμματέας ΣΕΟ, Ολυμπιονίκης ρυθμικής γυμναστικής), Πύρρος Δήμας (τρεις χρυσός και χάλκινος Ολυμπιονίκης άρσης Βαρών), Βαγγέλης Πάτρας (Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης), Νέρυ – Μάντεϋ Νιανγκουάρα (Ολυμπιονίκης κολύμβησης), Χρύσα Μπισκιτζή (Ολυμπιονίκης κωπηλασίας) και Μαρία – Λουίζα Βρυώνη (Ολυμπιονίκης πάλης) καθώς και ο επικεφαλής του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του ΣΕΟ, δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Μπιζιώτας ο οποίος παρουσίασε την εκδήλωση.  

Εκ μέρους της ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε. το παρών έδωσαν οι κ.κ.:  Δημήτρης Τσουβάλας, Γενικός Διευθυντής και Ελένη Κολομβούνη, Marketing Manager.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση και επίσκεψη στο πολυκέντρο ανακύκλωσης της εταιρείας στην Δάφνη.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας