Οριακά κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση – Μόλις 151 «ναι»  

0

 

Στο συνταγματικό όριο η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου στη  Βουλή, αφού συγκέντρωσε μόλις 151 ψήφους.

Έτσι η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία και πλέον αναμένεται η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αναλυτικότερα ψήφισαν 299 βουλευτές, με την κυβέρνηση να λαμβάνει 151 “ναι”, ενώ τα “όχι” ήταν 148.  Σημειώνεται πως απουσίασε ο βουλευτής της ΝΔ κος Γ. Κασαπίδης για λόγους υγείας (έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι), ο οποίος ψήφισε με επιστολική ψήφο, η οποία δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα.

Εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν στην κυβέρνηση: η  Κ. Παπακώστα (ανεξάρτητη) η οποία νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε υποβάλει την παραίτησή της στον κο Πρωθυπουργό, χωρίς όμως εκείνος να την αποδέχεται, η Ελ. Κουντουρά και  ο Β. Κόκκαλης (οι οποίοι διαγράφηκαν πρόσφατα από τους ΑΝΕΛ), οι βουλευτές των ΑΝΕΛ  Κ. Ζουράρις και Θ. Παπαχριστόπουλος και ο Σπ. Δανέλλης (ο οποίος διαγράφηκε πρόσφατα από το Ποτάμι).

 

Δηλώσεις Τσίπρα

Κατά την ομιλία του στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης ο κος Α. Τσίπρας σημείωσε πως «Πήρα όμως το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις.  Κι αυτό διότι η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, επιτάσσουν καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. To ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση αυτή πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της ή όχι. Αυτό θα απαντηθεί σήμερα, η Συμφωνία των Πρεσπών θα απαντηθεί σε άλλη συνεδρίαση.  Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για την οικονομική σταθερότητα,  για να συνεχισθεί η μείωση της ανεργίας, για να αυξηθεί ο  κατώτατος μισθός που εσάς δεν σας αρέσει, για να ολοκληρωθεί η συνταγματική μεταρρύθμιση».

 

Δηλώσεις Μητσοτάκη

Στη δική του ομιλία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «Ποτέ κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό. Γυρολόγοι πολιτικοί να παζαρεύουν μια νέα στέγη. Και μια κυβέρνηση που αναζητά όχι τη στήριξη και την αποδοχή της κοινωνίας, αλλά 151 πρόθυμους, που θα συνδέονται με την σαθρή κλωστή της εξουσίας» ενω έδωσε τρείς λόγους για τους οποίους έγινε όλη αυτή η διαδικασία  «Ο πρώτος να αγκιστρωθεί για λίγους μήνες ακόμα ο κ. Τσιπρας στην εξουσία, ο δεύτερος να στρωθεί ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και ο τρίτος να κρατηθεί στη ζωή έστω με αναπνευστήρα το πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ»

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας